Jover avisa que “perseguirem i sancionarem” els propietaris de pisos que cometin abusos

Defensa, davant la manifestació de l’1 de maig on l’accés a l’habitatge va ser una reivindicació, que l’executiu es preocupa del problema i esgrimeix com a exemple el projecte a la Borda Nova

La capçalera de la manifestació de l'1 de maig per l'avinguda Carlemany.
La capçalera de la manifestació de l'1 de maig per l'avinguda Carlemany. Toni Solanelles

Eric Jover ha volgut defensar que la problemàtica de l’habitatge, una de les reclamacions dels participants en la manifestació de l’1 de maig, preocupa i ocupa el Govern. El portaveu de l’executiu ha defensat les mesures adoptades per intentar solucionar la situació, entre les quals un edifici de pisos a preu assequible a la Borda Nova que s’ha de començar a construir aquest any. A banda, ha avisat que tenen la voluntat de “perseguir” i “sancionar” que facin males pràctiques, com les denunciades per l’Associació de Consumidors o no aplicar la pròrroga automàtica dels contractes.

Parlant sobre la mobilització, Jover ha assegurat que “entenem les consignes que es van dir perquè parlen d’un problema real com és l’habitatge”, tot valorant que “és positiu tenir a Andorra aquesta capacitat de manifestar-se i de mostrar quines són les preocupacions”. En tot cas, ha recordat que “ja fa temps que sabem per les enquestes del CRES que hi ha aquest neguit” i, per tat, “estem intentant posar remei”. Ara bé, a la vegada ha avisat que “les eines que tenim com veiem no només al país sinó a altres territoris no són prou ràpides”.

Una d’aquestes, de fet, és el projecte a la Borda Nova. Jover ha informat que s’ha declarat ja d’interès nacional i, per tant, es podrà agilitzar bona part de la burocràcia necessària per tirar-lo endavant. De fet, la voluntat és que el futur immoble, amb 44 pisos, es comenci a construir abans de finals d’any.

Interior d'un apartament a Ordino.

Relacionat

L’ACU denuncia que s’estan llogant habitacions per 700 euros mensuals

La situació, a més, es veu complicada per algunes males pràctiques per part de propietaris, com ara les denunciades per l’ACU. També, ha admès Jover, amb casos en què no s’ha volgut aplicar la pròrroga automàtica del contracte que fa anys que s’aplica via llei. I, en aquest sentit, el portaveu de l’executiu ha volgut remarcar que no estan disposats a tolerar aquests fets.

“Som especialment crítics amb els propietaris que facin abusos i que vagin més enllà del que permet la legislació i estem estudiant quines mesures podem desenvolupar per, primer, fer pedagogia i que tothom sigui conscient dels drets que té i, després, quines mesures addicionals podem fer perquè la normativa que hem establert es pugui complir”, ha afirmat. Per això, ha remarcat que “aquests elements”, els marcats a les lleis específiques per regular el sector, “s’han de complir”. I, si no, hi haurà conseqüències. “Posarem totes les eines a l’abast per perseguir i sancionar aquells que facin abús de la norma”, ha assegurat Jover.

Comentaris (19)

Trending