L’ACU denuncia que s’estan llogant habitacions per 700 euros mensuals

El president de l'associació de consumidors, Lluís Ferreira diu que s'ofereixen als temporers que fan la temporada d'estiu

Comentaris

Interior d'un apartament a Ordino.
Interior d'un apartament a Ordino. ARXIU

El president de l'Associació de Consumidors i Usuaris (ACU), Lluís Ferreira ha denunciat que s'estan llogant habitacions per 600 o 700 euros al mes. El fet que s'hagi prorrogat el permís dels temporers d'hivern per fer també la temporada d'estiu ha provocat que es disparin la demanda i els preus. 

Ferreira ha explicat que molts temporers d'hivern resideixen en pisos que els propietaris no utilitzen durant aquells mesos però que els ocupen durant l'estiu. Això ha fet que hi hagi pocs habitatges disponibles i que els preus dels lloguers s'hagin disparat, segons han pogut comprovar des de l'associació per anuncis que s'han publicat a les xarxes socials.

Malgrat que l'ACU no hi pot fer res en tractar-se d'anuncis de particulars, portarà el tema a la pròxima reunió de la la Comissió Nacional de l'Habitatge. El president de l'ACU creu que els lloguers s'haurien de congelar més temps i atribueix l'augment del problema amb l'habitatge a "la signatura del conveni d'intercanvi fiscal amb Espanya, que va bloquejar molts pisos a Andorra".

Ha recordat que "quan vam dir que hi havia un cert número de pisos sense ocupar, ens van dir de tot. Ara, la xifra oficial és molt superior a la que vam donar". Entre les possibles solucions indica que els propietaris han de tenir més confiança en posar els pisos al mercat de lloguer, mentre que els llogaters han de tenir la certesa que no els faran fora de l'habitatge en un curt termini de temps. Ferreira, ha reconegut que la situacio és complicada i creu que una possibilitat passa pel 'coliving', una fórmula que està poc arrelada a Andorra.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending