Govern vol incentivar els propietaris de pisos a posar-los al mercat amb un preu assequible

Marsol entén que amb mesures com ara avantatges fiscals o garantint que si el llogater no paga la renda ho farà el Govern és possible posar més habitatge accessible per a la ciutadania

Marsol, donant explicacions, amb un bloc en construcció al darrera.
Marsol, donant explicacions, amb un bloc en construcció al darrera. G. P.

Govern vol incentivar els propietaris de pisos perquè els posin al mercat de lloguer a un preu assequible. Per fer-ho, proposarà diverses mesures, com ara avantatges fiscals o garantir que es cobraran les quotes si l’arrendatari no les satisfà. És una de les propostes que vol posar sobre la taula la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, que també ha indicat que encara no està pressa la decisió de si es mantindrà, de cara al 2024, la pròrroga forçosa dels contractes. Tot i això, sí que ha recordat que encara no hi haurà al mercat els pisos que vol tenir l’executiu.

La responsable ministerial ha avançat que la setmana vinent té prevista, justament una nova reunió -la segona- amb representants de l’Associació de Propietaris de Béns Immobles (APBI) i ha apuntat que aquesta és una línia clau de les mesures per resoldre els problemes d’habitatge. “Volem que ells també posin pisos al mercat a un preu assequible”, ha comentat.

La fórmula és mirar de proposar diferents accions que facilitin aquesta decisió. Així, Marsol ha apuntat algunes possibilitats. Entre elles, certs avantatges fiscals o que el Govern garanteixi que el lloguer es cobrarà, encara que qui agafa el pis falti en alguna quota. “Ells volen seguretat jurídica”, ha indicat.

En aquest sentit, en les trobades també es podria parlar de la possibilitat d’ampliar o no, novament via llei, la pròrroga forçosa dels contractes que arriben a la seva finalització. Marsol ha assegurat que la decisió encara no s’ha pres a Govern, però ha insinuat que és més partidària de no aixecar-la del tot. “Hem de deixar d’intervenir a poc a poc, però potser encara és aviat, perquè no tenim els nostres pisos al mercat”, ha argumentat. La idea és que la nova legislació es pugui tramitar al Consell General durant el mes de setembre.

En tot cas, ha avisat que “tots hem d’entendre que cal trobar un cert equilibri”. Sobre els propietaris, la ministra ha afirmat que hi veu “predisposició” a ser part de la solució i que “entenen que també són una part important”.

Comentaris (21)

Trending