Govern revisarà el projecte de pisos socials d’Escaldes abans de fer el concurs per a la construcció

Rosa Gili explica que l’inici de l’excavació de la parcel·la, fase del projecte que ha d’assumir el comú, és “imminent” i s’espera que estigui finalitzada en uns set mesos

Imatge de com serà el futur edifici de pisos.
Imatge de com serà el futur edifici de pisos.

Govern ha començat a analitzar el projecte de pisos socials a l’avinguda Pessebre d’Escaldes-Engordany amb l’objectiu de detectar si cal o no introduir algun canvi. La voluntat és que abans de finalitzar l’any es pugui licitar el concurs per a la seva construcció. Mentre es fa aquest procés, el comú preveu començar de forma imminent la primera fase dels treballs, la que ha d’assumir: l’excavació de la parcel·la, que hauria d’estar completada en uns set mesos.

Així ho han explicat el cap de Govern, Xavier Espot, i la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, que han coincidit aquest migdia en la celebració del 45è aniversari de la creació de la parròquia. Totes dues administracions, cal recordar, van signar un conveni per impulsar conjuntament el projecte. El comú ha d’assumir la fase inicial. Així, l’excavació ja està adjudicada per un import que supera per poc els 2 milions d’euros. La mandatària ha explicat que l’inici dels treballs “és imminent”, tot pendent de l’autorització que han de donar els tècnics.

Un cop s’iniciï, l’obra ha de durar uns set mesos. Per tant, hauria d’estar enllestida durant el primer trimestre del 2024. Posteriorment, i segons el conveni signat entre totes dues administracions, serà Govern qui assumeixi l’edificació del bloc. Espot ha apuntat que s’està analitzant el projecte des d’Ordenament Territorial per comprovar que tot és correcte. L’acord rubricat permet que, si es considera oportú, es puguin introduir modificacions.

Imatge de com serà el futur edifici de pisos.

Relacionat

Escaldes destinarà 2 milions d’euros per a l’aparcament i planta baixa dels pisos socials

“Crec que no ha d’haver-hi cap motiu perquè no aprofitar el projecte”, ha comentat el cap de Govern, que s’ha mostrat confiat que al llarg dels propers mesos i abans de finalitzar l’any es podrà licitar el concurs per triar l’empresa que es faci càrrec de la construcció de l’edifici. El cost estimat és d’uns sis milions més.

Espot ha volgut posar el projecte com a exemple de cooperació dins del sector públic. “Cal seguir sumant esforços per resoldre una problemàtica que no té colors polítics”, ha afirmat el màxim responsable de l’executiu. Tant ell com Gili, però, han admès que, en el cas d’Escaldes, hi ha una limitació: el fet que “al fons de vall hi ha ja poc sòl urbanitzable” i, per tant, no sembla senzill obtenir més terrenys de cessió per a iniciatives similars. En tot cas, la cònsol ha apuntat que hi ha altres possibles línies d’actuació, com ara fer sortir pisos buits o ara amb un altre ús, com ara el turístic, al mercat. “No tot ha de ser construir-ne de nous”, ha indicat.

PROJECTE CALDES EN MARXA

Sobre un altre projecte en marxa a la parròquia, la mandatària escaldenca ha explicat que Caldes va a bon ritme. “Està dins dels terminis”, ha manifestat. De fet, s’espera que “ben aviat es pugui obrir el passeig del riu”.

Per això, es mostra convençuda que “durant la tardor tindrem el gruix fet”. Llavors, quedaria “tot just alguna acció a nivell de carretera”. També ha volgut recordar la propera rehabilitació del pont d’Engordany. “La zona està en vies de canviar de forma important”, ha afirmat.

Comentaris (6)

Trending