El Govern paga 80.000 euros per l’estada de padrins del Cedre a un hotel

La factura de maig, de 34.400 euros, se suma a la ja abonada pels mesos de març i abril, que va ascendir a 45.000

Un instant del trasllat dels padrins del Cedre cap a l'hotel Fénix.
Un instant del trasllat dels padrins del Cedre cap a l'hotel Fénix. ARXIU / TONI SOLANELLES

El Govern ha autoritzat un nou pagament a l’hotel Fènix, d’Escaldes-Engordany, establiment on van estar allotjats una part dels padrins del Cedre que no estaven contagiats amb el coronavirus durant els mesos de confinament. En aquest cas, és de 34.445,87 euros i correspon a la factura del maig. En total, el trasllat temporal dels residents ha costat a l’executiu prop de 80.000 euros.

Durant els pitjors moments de l’emergència sanitària i veient com es complicava la situació pel  brot al centre sociosanitari, es va optar per separar els residents. Es va crear un espai especialment destinat i medicalitzat per atendre pacients Covid. Aquest estava aïllat de les altres plantes de la residència. Per tenir més espai entre els interns, es va optar per traslladar alguns d’ells a un hotel, en concret, al Fènix.

Allà s’hi van estar fins a finals de maig un total de 32 padrins. Llavors, ja recuperada una certa normalitat, es va procedir al seu retorn al Cedre.

Ara, el Govern ha abonat la factura per aquest darrer mes d’estada: 34.445,87 euros. Aquesta s’ha de sumar a la que ja es va pagar pel març i l’abril, que va ascendir a 45.261 euros. Per tant, el total per a les arques públiques ha costat 79.706,87 euros.

Padrins  i personal sanitari a la terrassa de l'hotel Fènix.

Relacionat

Govern destina 360.000 euros a material sanitari i a l'allotjament dels padrins al Fènix

Arribada al Cedre d'una de les usuàries.

Relacionat

Tornen al Cedre els 32 usuaris que han estat al Fènix durant l’epicentre de la pandèmia

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending