Tornen al Cedre els 32 usuaris que han estat al Fènix durant l’epicentre de la pandèmia

El centre públic de Santa Coloma deixa de prestar les funcions d’hospitalització i torna a centrar-se en l’atenció sociosanitària

Arribada al Cedre d'una de les usuàries.
Arribada al Cedre d'una de les usuàries. SAAS

El personal del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha iniciat aquest dilluns el trasllat dels padrins i altres usuaris del Cedre que durant l’epicentre de la crisi sanitària s’han estat a l’hotel Fènix, algunes plantes del qual es van reconvertir en una mena de residència per a gent gran i persones amb necessitats assistencials. Són 32 les persones que al llarg del dia aniran tornant al centre públic de Santa Coloma.

Un cartell de Benviguts, més l’escalf del personal del centre, serveixen per rebre, de nou, els interns del Cedre que des de l’esclat de la pandèmia, i per protegir-los donat el seu bon estat de salut, han estat al Fènix, que ha rebut més de 40.000 euros com a contraprestació pel servei facilitat. Poc després de l’inici de la crisi del coronavirus, el Cedre va assumir tasques hospitalàries per atendre aquelles persones de més avançada edat que van resultar contagiades i que el seu estat de salut no feia necessari o no permetia el seu ingrés a l’UCI de l’hospital.

Aquest diumenge es va dur a terme el procés a la inversa, és a dir, es va desmuntar la planta d’hospitalització i els cinc usuaris de residències que necessitaven atenció hospitalària van ser traslladats al centre Nostra Senyora de Meritxell. Ara el centre residencial de Santa Coloma retorna a les funcions pròpiament assistencials i sociosanitàries i aviat els padrins i interns podran tornar a rebre visites d’amics, coneguts i familiars, això sí, amb les mesures adients.

Etiquetes

Comentaris

Trending