Govern estima en més d’11 milions el cost del bloc que vol destinar a pisos socials a la Borda Nova

Es vol que l’edifici disposi de 44 habitatges en nou plantes, un local d’oficines pel ministeri d’Afers Socials i cinc soterranis amb 230 places d’aparcament

Els terrenys on s'ha d'edificar el bloc de pisos socials.
Els terrenys on s'ha d'edificar el bloc de pisos socials. ALTAVEU MÈDIA

No es pot negar. El projecte d’edifici per a pisos de lloguer a preu assequible que vol impulsar el Govern a la Borda Nova, en un terreny cedit pel comú d’Andorra la Vella, és ambiciós. La previsió és que el bloc tingui fins a nou pisos d’alçada, a banda d’una planta baixa i una semisoterrada. A banda, n’hi haurà cinc més destinades a aparcament. Es preveu que el cost de totes les obres superi els 11 milions d’euros.

I és que el futur immoble serà ambiciós. Així, la planta baixa donarà a l’actual vial que uneix el carrer de Terra Vella amb el de Borda Nova. Això permet que l’edifici creixi en alçada fins a pisos, però també cap a baix, ja que per sota del viaducte hi caben fins a cinc més, que es destinaran a aparcaments.

Per tant, i segons es desprèn de la informació aportada al plec de bases del concurs per seleccionar l’arquitecte que haurà de dissenyar-lo, el projecte preveu la construcció d’un bloc amb cinc plantes de soterrani, una semisoterrània, una baixa que servirà d’accés i nou destinades a habitatges. L’estudi previ realitzat estableix que es podran construir fins a 44 pisos (15 de 55 metres quadrats amb un dormitori, 23 de 70 amb dues habitacions i 6 de 85 amb tres). També es preveu un local d’oficines amb 150 metres quadrats que el ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat voler per “cobrir les seves necessitats”. En les plantes d’aparcament, s’entima que s’hi podran habilitar-ne fins a 230.

El projecte preveu destinar als habitatges un total de 3048,53 metres quadrats. Pel que fa a les plantes d’aparcament, ocuparan fins a 8240. És a dir, en global la superfície construïda serà superior als 11.000 metres quadrats.

El Govern estima que l’edificació del bloc suposarà una inversió considerable. En global, 11,286 milions d’euros. D’aquests, 5,76 es destinarien a les plantes soterrànies. Els 5,518 restants es destinaran als pisos d’habitatges. En qualsevol cas, el concurs avisa els possibles arquitectes interessats que el cost no podrà superar els 11,5 milions.

La parcel·la on es construirà l'edifici.
La parcel·la on es construirà l'edifici.

Comentaris (4)

Trending