Govern espera ser “més permissiu” amb les visites i sortides a les residències “els pròxims dies”

Benazet justifica que cal actuar amb “prudència” i que abans volen tenir un percentatge més elevat de la població immunitzada amb la vacuna

La residència Salita, a Escaldes-Engordany.
La residència Salita, a Escaldes-Engordany. Altaveu

Salut ha avançat la voluntat de ser “més permissius” amb les sortides dels padrins interns als centres sociosanitaris així com amb les visites dels seus familiars. Així ho ha indicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet que, però, ha volgut defensar que s’estigui actuant “amb prudència”. Es vol, ha indicat, que la població tingui un grau d’immunitat més elevat abans de fer passos endavant.

Des d’inicis de març, es van tornar a autoritzar tant les visites als padrins interns a residències com la possibilitat que aquests puguin sortir dels centres, tot i que de forma limitada. Alguns familiars han indicat que les mesures són insuficients i reclamen, vistes altres relaxacions com ara la reobertura de les cases pairals, que també es flexibilitzi aquesta opció.

L'edifici del centre sociosanitari del Cedre.

Relacionat

Familiars de padrins a les residències demanen una relaxació del règim Covid de visites i sortides

Des del Govern, Benazet ha justificat la necessitat d’actuar “sempre amb prudència”, ja que “estem davant un fet nou”. Tot i això, ha volgut destacar que “no s’han produït més brots als centres ni entre el personal sanitari o el que els atén”. Per tant, ha apuntat, “treballem per poder anar relaxant mesures”.

Tot i això, ha avançat que “volem tenir un grau d’immunització de la població més elevat”. Això, ha apuntat el ministre, “també ajudaria a aixecar mesures per a la resta de la gent”. Sobre les residències, sí que ha avançat que “els pròxims dies serem més permissius quant a les visites i les sortides d’aquestes persones”.

Etiquetes

Comentaris

Trending