Familiars de padrins a les residències demanen una relaxació del règim Covid de visites i sortides

Entenen que les actuals limitacions, que provoquen “conseqüències emocionals” a molts dels avis per les dificultats de trobar-se amb els éssers estimats, no tenen sentit quan la immensa majoria han estat vacunats o tenen immunitat en haver superat el coronavirus

L'edifici del centre sociosanitari del Cedre.
L'edifici del centre sociosanitari del Cedre. Cristian Cortés

Familiars de padrins intern a residències lamenten que el règim tant de visites com de sortides és encara massa estricte, malgrat que la majoria d’ells han estat vacunats contra el coronavirus o tenen immunitat per haver superat la malaltia. Per això, consideren important que es plantegi un relaxament d’aquestes mesures, tot recordant la importància que té per als avis mantenir el contacte amb els seus éssers estimats. El malestar existent ha crescut arran de la decisió que va permetre reobre les cases pairals.

Per ara, es mantenen vigents les limitacions als centres sociosanitaris. Així, als residents només es permet sortir un cop per setmana, sempre sota estrictes condicions, com ara proves d’antígens, TMA o PCR als familiars amb qui estaran en contacte. A banda, les visites també estan sotmeses importants limitacions.

Jover i Benazet, durant la roda de premsa.

Relacionat

Salut autoritza les sortides de les residències dels interns vacunats o que hagin passat la Covid-19

Així ho han recordat persones properes a usuaris del Cedre que s’han volgut posar en contacte amb Altaveu per expressar el seu malestar. En aquest cas, es manté només una sortida i només tres visites de mitja hora cada setmana. A més, es recorda que durant la Setmana Santa també es van mantenir aquestes restriccions. Els familiars recorden que “els avis paguen les conseqüències emocionals” i adverteixen que “la tristesa pot matar més que un virus”.

Amb aquesta situació, referida també per usuaris d’altres residències, es considera que el règim de visites i sortides és “penitenciari”, tot lamentant que cada setmana, via decret del BOPA, es va allargant la situació. I això, lamenten, malgrat que la immensa majoria de padrins que es troben interns a aquests centres o bé s’han vacunat (amb les dues dosis de Pfizer) o bé han superat la malaltia i, per tant, tenen immunitat.

Lamenten que aquesta situació contrasta amb el fet que “es prenen mesures més suaus per a altres col·lectius”. També recorden que fa uns dies es va decidir permetre la reobertura de les cases pairals i no entenen aquesta “excés” de prudència que consideren “dolent” i, fins i tot, una “manca d’humanitat”.

Per això, reclamen a Govern que es plantegi una certa relaxació d’aquestes mesures, tot alertant que hi ha padrins que estan patint amb duresa la situació. A la vegada, consideren que el grau d’immunització d’aquests residents fa possible aquesta decisió.

Comentaris (2)

Trending