Salut autoritza les sortides de les residències dels interns vacunats o que hagin passat la Covid-19

El Govern permetrà els locals d’oci nocturn a operar com a bars i també s’obre la porta a “visites limitades” a l’hospital sempre sota criteri de la direcció del centre

Jover i Benazet, durant la roda de premsa.
Jover i Benazet, durant la roda de premsa. SFGA

El Govern ha relaxat algunes de les restriccions aplicades per intentar frenar l’expansió del coronavirus. A banda de la presència del públic a esdeveniments esportius, l’executiu permetrà que es puguin obrir els locals d’oci nocturn, tot i que únicament amb la funció de bar. A banda, es tornen a autoritzar visites, de forma limitada, als hospitals, i les sortides sense pernoctació d’aquells residents als centres sociosanitaris que hagin estat vacunats o hagin passat la Covid-19 en els sis mesos previs.

Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha parlat d’una evolució positiva de la pandèmia “lenta per progressiva”. Per això, s’ha optat per mirar d’alleugerir algunes de les mesures. Així, pel que fa a l’oci nocturn, els locals podran obrir, tot i que exclusivament per fer servei de bar. Així, s’hauran d’adaptar a l’horari que ja existeix per aquests establiments i hauran de fer canvis com ara eliminar les pistes de ball, posant taules i cadires o adaptar la llum i el so del local a l’activitat. A banda, només podran servir begudes i menjar fred.

D’aquesta forma, ha destacat el ministre portaveu, Eric Jover, es compleix “una demanda que prové del mateix sector”. I és que, cal recordar, des de l’esclat de la pandèmia aquests locals no han pogut obrir les portes. Ara, amb aquesta relaxació, s’entén que se’ls dona una mica d’aire, a l’espera que en un futur no gaire llunyà puguin recuperar una certa activitat normal.

Benazet avança que, si les dades continuen sent bones, la setmana vinent el Govern es plantejarà aixecar més restriccions, en aquest cas al sector de la restauració

Per altra banda, també es relaxen les restriccions a l’hospital, on es permetran “visites limitades”, segons el criteri de la direcció. A banda, a les residències s’autoritzaran les sortides d’aquells padrins que hagin estat vacunats o que hagin superat la malaltia en el termini de sis mesos previs. No podran, però, pernoctar fora del centre i, a més, es demanarà als familiars que es facin prèviament un test d’antigen.

En el cas dels residents a l’Albó, també podran sortir del centre. Ara bé, ells sí que podran dormir a casa dels familiars. El que sí que es reclama és que se sotmetin a un test d’antigen quan tornin a les dependències.

A banda, Benazet també ha confirmat que es permetrà el retorn de públic als esdeveniments esportius. Prèviament, els organitzadors hauran de presentar un protocol validat per Salut. Com ha avançat Altaveu, per als actes en recintes tancats el màxim d’assistència serà el 20% de l’aforament, que creix fins al 40% en instal·lacions a l’aire lliure.

Aquestes mesures són possibles gràcies a l’actual situació epidemiològica, que està, brots d’Arinsal i Tarter a banda, sota control. La taxa de reproducció se situava aquest dimarts en un 0,93, després d’un repunt per sobre d’1 viscut el cap de setmana. El ministre ha avançat que la setmana vinent es podrien adoptar noves relaxacions sempre que es mantingui aquesta bona evolució. “Si seguim amb bones dades epidemiològiques i pressió baixa, valorarem treure algunes restriccions més dirigides més a la restauració, sempre que les dades siguin bones”, ha comentat, al mateix temps que ha advertit que “hem de ser tots molt conscients que la població més vulnerable estarà protegida gràcies a les vacunes, però al cap d’unes tres setmanes, i per això demanem prudència”.

Comentaris

Trending