El Govern compta amb l’ajuda del Consell d’Europa per a crear un Pla Nacional de la Joventut

L’objectiu, segons la ministra Pallarés, serà que analitzin la situació actual d’aquestes franges d’edats del país per poder detectar necessitats

Un instant de la Taula Permanent de la Joventut.
Un instant de la Taula Permanent de la Joventut.

El Consell d’Europa, concretament el Comitè director per la Joventut (CDEJ) serà qui assessorarà el Govern per a la creació d’un Pla Nacional de la Joventut (PNJ). La ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, ha indicat que l’òrgan internacional farà una anàlisi de la situació actual de les persones compreses en aquesta franja d’edat, per tal de poder desenvolupar aquest nou pla.

Pallarés ha donat a conèixer la notícia durant la seva primera presidència a la Taula Permanent de la Joventut, que ha reunit representants del ministeri i consellers comunals. Segons ha indicat la ministra, la finalitat d’aquest PNJ, és “plasmar els llocs d’incidència on les accions públiques que s’han de desenvolupar en allò que ells necessiten”. És a dir, aconseguir portar endavant polítiques públiques que siguin molt més incisives en els neguits i preocupacions dels joves, i que donin resposta a les seves principals problemàtiques.

Ara per ara, el projecte està en una fase molt inicial, i Pallarés ha afirmat que “hem de treballar en un calendari”, i que s’està a l’espera del feedback per part del CDEJ per saber “per on començar”. Això sí, ha explicat que es tracta de feina de mesos, i que no es té una data concreta per tenir-lo enllestit. Des de l’òrgan europeu es rebrà assessorament per part de dos o tres experts i de la directora del departament de joventut.

A la Taula Permanent també s’ha parlat amb el Fòrum de la Joventut, que ha explicat diverses propostes i, segons ha indicat Pallarés, “s’ha atorgat una subvenció fa pocs dies per a un projecte molt interessant, que portarà endavant noves metodologies per apropar-se al jovent”. Oriol Cervera, portaveu del Fòrum, explica que el que s’engegarà serà un procés participatiu, en el qual es buscaran voluntaris a les diverses escoles i entre els grups perquè “siguin ells qui surtin al carrer”. Amb aquesta acció, el que es pretén és que observin quines són les dinàmiques dels joves, quins són els espais que ocupen i els recursos que hi tenen.

Així, Cervera assegura que s’ha demanat suport tant al Govern com a comuns perquè hi puguin participar, ja que la informació recollida també els pot ser d’utilitat. “Amb joves que treballen amb altres joves podrem veure de més a prop quins són els seus neguits i problemes, i també servirà per poder plasmar-los al Pla Nacional de la Joventut en el qual es començarà a treballar”, ha puntualitzat.

Respecte a un dels pilars fonamentals de l’anterior ministre, Víctor Filloy, que era l’educador de carrer, Pallarés ha afirmat que “és molt complicat trobar perfils tan específics”, però que “tota ajuda que puguem rebre és bona”. La conclusió final de la ministra, després de dues hores de reunió, és que la situació de la joventut a Andorra “és bona”. Ha afirmat que “tenim un jovent molt implicat, que participa en voluntariat, fa propostes molt interessants i és un nucli molt actiu al país”.

Etiquetes

Comentaris

Trending