Govern atorga 343.000 euros més en ajuts a l’habitatge amb la flexibilització de requisits

La mesura es va incorporar a la Llei de mesures per millorar el poder adquisitiu i, per ara, ha beneficiat 145 llars, mentre que 45 demandes han estat desestimades i 34 estan pendents de ser respostes

Un anunci de pisos de lloguer.
Un anunci de pisos de lloguer.

Al llarg del primer trimestres, Govern va atorgar 145 nous ajuts a l’habitatge. Les subvencions no responen a una nova convocatòria sinó a l’aplicació de les millores incloses en la Llei per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania. Aquestes suposen un import concedit proper als 343.000 euros, a l’espera de 34 demandes que encara estan per resoldre. L’import mitjà per persona o família és de gairebé 2.400 euros.

Així es constata amb la informació que ha fet pública aquest dijous el departament d’Estadística. Aprofitant la possibilitat que donava la llei aprovada a finals de la passada legislatura, un total de 237 persones o famílies van presentar sol·licitud per accedir a un ajut per sufragar part del cost mensual del lloguer. D’aquestes, 145 van obtenir una resposta positiva, mentre que es va denegar a 45 persones. 34 més estan pendents de respostes, 11 han estat arxivades i 3 van acabar renunciant.

L’import compromès amb les 145 peticions ja acceptades ascendeix a 342.734,58 euros. Això suposa una mitjana per sol·licitud de 2.363,69 euros. Des del departament es posa en relleu que això suposa 1,8 beneficiaris per cada 1.000 habitants.

Pel que fa al lloc de residència dels beneficiaris, un de cada tres viu a Andorra la Vella (45). En segona posició, amb 27, es troben Sant Julià i Escaldes i, ja després, Encamp, amb 22. La parròquia amb menys persones que han rebut aquests ajuts és Ordino, amb només 3. Pel que fa als col·lectius més afavorits, hi ha 43 sol·licitats de persones grans i 43 més de famílies monoparentals.

De les 45 peticions que han estat denegades, la majoria, 25, van ser perquè el sol·licitant superava el barem d’ingressos màxim previst a la normativa. En vuit casos més era perquè ja estava cobrant alguna altra prestació incompatible i en cinc perquè la persona vivia en un aparthotel i aquest supòsit no està contemplat en el programa.

Comentaris (2)

Trending