Les famílies dels usuaris del Cedre esperen poder-los tornar a veure a partir de dimecres

Els responsables del ministeri de Salut i del centre sociosanitari estarien acabant de definir el protocol que s’haurà de seguir per poder visitar els interns

Dependències del Cedre.
Dependències del Cedre. Toni Solanelles

No n’hi ha prou amb les vídeo-trucades. Els familiars dels interns del Cedre volen poder tornar visitar els seus parents després de dos mesos i mig llargs, en molts casos, sense poder-ho fer. I després que el centre sociosanitari hagi estat un dels focus d’infecció de coronavirus. De fet, molts dels interns que ho eren a l’inici de la pandèmia, malauradament, no han pogut superar la fase per ara més crítica. Diverses famílies esperen que a partir de dimecres, o dijous com a molt tard, i amb les condicions que se’ls imposin, puguin tornar al centre a veure els seus familiars.

Teòricament, segons haurien comunicat responsables del centre colomenc a alguns dels familiars que les últimes hores s’han interessat per poder visitar els padrins, els residents al Cedre, aquest dimarts s’hauria d’aprovar el protocol que el ministeri de Salut, conjuntament amb altres organismes implicats -com el departament d’Afers Socials o els propis responsables del centre residencial- han estat treballant des que es va decidir que a partir de l’1 de juny la reobertura de l’activitat econòmica i social seria pràcticament total.

Un instant de la visita de Benazet, Espot i Filloy al Cedre feta aquesta setmana.

Relacionat

Benazet considera que la gestió al Cedre ha estat “eficient” tot i una taxa de letalitat del 18%

Amb el protocol ja ha acordat, les famílies han estat advertides que seguidament se’ls comunicarà com es podran fer les visites. I amb quines mesures. Dies enrere, i sense entrar en massa detalls, el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, va afirmar que si el familiar en qüestió tenia una TMA o PCR negativa es miraria d’aixecar qualsevol barrera que es pugui imposar per norma general entre residents i visitants. Cal, però, ser molt curós per no patir un altre daltabaix com el que ha sofert el Cedre i, en menor mesura, Salita.

Comentaris (5)

Trending