Benazet considera que la gestió al Cedre ha estat “eficient” tot i una taxa de letalitat del 18%

La planta medicalitzada a la residència ha atès fins a 106 padrins i el ministre defensa que la mortalitat està per sota de la registrada a centres similars dels països veïns

Un instant de la visita de Benazet, Espot i Filloy al Cedre feta aquesta setmana.
Un instant de la visita de Benazet, Espot i Filloy al Cedre feta aquesta setmana.

La planta medicalitzada del Cedre per atendre padrins afectats amb el coronavirus ha atès un total de 106 pacients des de la seva posada en marxa. Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha apuntat que la taxa de letalitat entre els ingressats s’ha elevat fins al 18%. Malgrat aquesta dada, ha defensat que s’ha fet “una gestió eficient” i ha negat que els brots detectats a la residència tinguin a veure amb els problemes de gestió viscuts els darrers temps.

A pregunta de la consellera de Tercera Via+Unió Laurediana Carine Montaner, el titular de Salut ha recordat que des del 21 de març es va optar per “transformar tant en estructures com en personal” el centre sociosanitari i dividir-lo en dues parts diferenciades: una, que mantenia el centre sociosanitari, i una altra que es convertia en una unitat “d’hospitalització de pacients geriàtrics Covid-19”. També es va reforçar l’equip humà amb infermeres, auxiliars i metges, entre els quals alguns dels de la delegació provinent de Cuba.

Des de llavors s’han tingut ingressats 106 pacients. D’ells, 53 del mateix Cedre i 24 provinents de Salita. En els darrers dies, dos padrins més han arribat des de Clara Rabassa. La taxa de letalitat registrada, segons ha revelat Benazet, ha estat del 18,6%. Sobre aquesta xifra, el ministre ha admès que “és trista” però ha remarcat que “no és comparable a les observades a centres sociosanitaris de països veïns”. Per això, ha volgut treure pit d’una “gestió eficient” que “ha aconseguit que moltes de les persones que han emmalaltit hagin pogut sortir d’aquesta situació”.

El ministre entén que s'ha fet "una gestió eficient", ja que "hem aconseguit que moltes persones que han emmalaltit hagin pogut sortir de la situació"

Benazet també ha apuntat que no s’ha de buscar responsabilitats a l’hora de saber com va entrar el virus a la residència. “El primer impacte de la Covid-19 al país va ser en professionals sanitaris i sense saber-ho van contagiar persones”, ha comentat. Al seu entendre, “no es pot atribuir a una persona determinada”, sinó a professionals que “es van infectar, que no eren coneixedors i que van poder trametre-la a gent sensible”.

La resposta no ha satisfet la consellera general laurediana. Montaner ha recordat que “al Cedre ja hi havia molts problemes abans de la pandèmia” i ha instat al ministre a “fer la seva feina”. Això suposa, “investigar què ha passat”. La parlamentària ha remarcat que “parlem de morts i de les seves famílies, que estan molt tocades”.

-

Relacionat

Terceravia demana “explicacions clares” sobre l’impacte del coronavirus al Cedre

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending