Familiars del Cedre avisen que si hi ha risc per als residents o un brot Covid actuaran amb fermesa

Aquest dilluns s’han reprès les vídeotrucades amb la finalitat que els usuaris del centre sociosanitari puguin sentir l’escalf del seu entorn en haver-se cancel·lat les visites

Un vehicle del SAAS en les immediacions del Cedre.
Un vehicle del SAAS en les immediacions del Cedre. Cristian Cortés

Els familiars dels residents al Cedre tenen clar que aquesta vegada no serà com el primer brot de la Covid: a la mínima que els usuaris del centre puguin estar en perill o hi hagi un petit brot a la residència s’activaran les accions que siguin escaients. Amb tota la fermesa i fins al final. Més encara quan els responsables del centre han deixat per escrit que no hi ha possibilitat de transmissió des de la planta d’hospitalització Covid a la resta de plantes. I que només el cinquè pis de l’equipament acollirà pacients amb coronavirus.

Encara dins del neguit, ara hi ha certa calma, diversos familiars de residents al Cedre admeten que el fet que hagi acabat morint una de les persones hospitalitzades per coronavirus procedent de Salita ha tornat a encendre una mica les alarmes, tot i que s’és conscient que hi ha patologies prèvies o associades al virus,  a banda de les edats avançades dels residents, que poden fer inevitables certes situacions. Però el que és clar és que ara els responsables del centre sociosanitari públic han posat per escrit, negre sobre blanc, que no hi ha possibilitat de transmissió de la malaltia des de la planta d’hospitalització a la resta de plantes.

Una imatge del Cedre, a Santa Coloma.

Relacionat

Familiars de residents del Cedre s’organitzen per emprendre accions si hi ha transmissió del virus

La direcció del Cedre ha enviat recentment a les famílies una mena de carta-resum del contingut de les reunions que es van fer la setmana passada amb els màxims responsables de Salut i Afers Socials, amb els ministres Joan Martínez Benazet i Víctor Filloy al capdavant. En aquest sentit, en la missiva s’hi recorda que a “la cinquena planta del centre sociosanitari es considera una planta d’hospitalització del pacient geriàtric i en època Covid-19 està previst que doni resposta a pacients d’Andorra de perfil geriàtric infectats per Covid-19”.

Es recorden els ingressos de pacients de Salita i es deixa clar que “aquesta planta és un espai diferenciat de la resta del centre residencial, tant pel personal d’atenció directe com pels circuits, aquests son específics per tal que no hi hagi creuament de persones ni de productes, tant pel que fa als que són necessaris pel funcionament de la planta com per les deixalles que es generin”. Alhora també es recorda que el mateix dia de la reunió “s’havia fet una auditoria de qualitat ambiental per part d’una empresa externa, que va confirmar que els circuits establerts estaven dissenyats de forma correcta tot i que es van tenir en compte alguns aspectes per tal de reforçar-los”.

Aquests aspectes de la carta, que sintetitza molt resumidament la trobada de familiars amb responsables governamentals, són els que asseguren els familiars del Cedre que els donen força si mai hi ha algun ensurt o alguna decisió que va més enllà del previst, com per exemple que s’habilitin per acollir pacients amb coronavirus més plantes que la cinquena, que és la única que s’ha assegurat que podrà rebre aquest tipus de pacients.

Les fonts consultades, que han recordat que des de dilluns s’han recuperat les vídeo-trucades per tal que els residents es puguin sentir a prop de familiars, amics i coneguts atès que la situació sanitària actual ha tornat a obligar a cancel·lar les visites, han afirmat que davant d’una segona onada agressiva quant a afectació als padrins com va ser la primera no hi haurà miraments alhora de fer soroll i exigir responsabilitats per totes les vies que escaigui.

Comentaris (1)

Trending