Diversand celebra la inclusió de la disfòria de gènere en la cartera de serveis

L’entitat, que defensa els drets del col•lectiu LGTBIQ+, defensa que els tractaments hormonals o les operacions de canvi de sexe no són “un caprici” sinó “una necessitat”

L'activista trans Michelle Relayze posa amb els membres de Diversand durant l'acte pel Dia de l'Orgull d'ara fa uns anys.
L'activista trans Michelle Relayze posa amb els membres de Diversand durant l'acte pel Dia de l'Orgull d'ara fa uns anys.

Diversand ha celebrat la inclusió dels tractaments de la disfòria de gènere en la cartera de serveis sanitaris. Consideren que es tracta d’un gran avenç per al col·lectiu LGBTIQ+ i posen en relleu que d’aquesta forma es dona sortida al que per a moltes persones és “una necessitat” i no pas “un caprici”. Des de l’entitat se celebra que s’hagi aconseguit “un dret que s’ha de tenir com a ciutadà”.

L’anunci ha coincidit, a més, amb la celebració del Dia Internacional per la visibilitat transgènere, aquest 31 de març. I Diversand, l’associació que lluita pels drets del col·lectiu LGBTIQ+ al Principat ha deixat clar que “estem molt contents”. Així ho ha afirmat la seva presidenta, Rocio Soler, que des de la creació de l’entitat sempre ha volgut posar el focus en aquestes persones. “La valoració no pot ser més que positiva. Era un compromís que havia agafat el ministeri quan en el seu dia es va parlar”, ha manifestat.

L'encara ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Relacionat

La reproducció assistida, la psicologia i les operacions de canvi de sexe tindran cobertura publica

Fins ara, ha lamentat, “hi havia una manca de cobertura a tots els nivells”. La situació ha de canviar de forma radical. “Sabem que, a partir d’ara, qui necessiti la intervenció quirúrgica tindrà aquesta opció”, ha apuntat, al mateix temps que ha volgut deixar clar que les operacions per modificar el sexe d’una persona “no són un caprici com alguns, des d’un enorme desconeixement, diuen; sinó una necessitat”. A més, ha volgut recordar que “ja es cobreix, per això, a molts països”.

Soler remarca que la mesura va més enllà de les operacions. Per a Diversand també és important “el tema dels tractaments amb hormones i que estiguin garantits”. En aquest sentit lamenta que això, fins ara, no succeïa. “Ens hem trobat casos on es cobria i altres no; ara queda assegurat”, ha comentat.

Des de Diversand no s’ha dubtat a qualificar la mesura com a “un avenç molt important”. A banda, apunten, “el reconeixement d’un dret que tots tenim com a ciutadans”.

Comentaris

Trending