La Creu Roja confirma que “no hi ha cap denúncia interposada” contra el director apartat

L’entitat rebrà aquest dimarts una carta de suport a Jordi Fernàndez elaborada per una vintena de treballadores i voluntàries de l’ONG

La Creu Roja s'encarregarà de gestionar l'ajut.
La Creu Roja s'encarregarà de gestionar l'ajut. Toni Solanelles

La Creu Roja Andorrana assegura que “no hi ha cap denúncia interposada” contra el director de l’ONG ara apartat, Jordi Fernàndez. I d’aquesta manera “un no es pot defensar dels fets” de què eventualment s’estaria acusant el dirigent de l’entitat. No obstant això, i davant les queixes que setmanes enrere treballadores i col·laboradres de l’entitat van proferir, la junta va decidir apartar del càrrec com a mesura cautelar el seu director.

Aquest dimarts, la junta que encapçala Josep Pol, segons fonts de l’ONG preveu rebre una carta signada per una vintena de treballadores i voluntàries de la Creu Roja en què es defensa l’honorabilitat de Fernàndez i es demana als responsables de l’entitat que aclareixin la situació per no danyar més ni la imatge de l’ONG ni encara menys la reputació del directiu suspès. Segons les fonts consultades, aquest dilluns al vespre la junta de l’ONG va ser advertida “informalment” de l’existència de la carta de suport a Fernàndez i se li va comunicar que avui li seria entregada.

Membres de la junta directiva de la Creu Roja amb el director Jordi Fernàndez (esquerra).

Relacionat

Creu Roja assegura que està valorant emprendre accions contra el director apartat

En qualsevol cas, les fonts consultades han manifestat que “respectem totes les opinions, no ens hi involucrem... s'ha de mantenir el respecte a la presumpció d'innocència legalment garantit en el nostre ordenament jurídic, tot i sent curosos i molt cautelosos amb els fets d'aquesta presumpta gravetat”. I han reiterat que “de moment, pel que sabem, no hi ha cap denúncia interposada”. L’enrenou és considerable i caldrà veure si la situació causa alguna fractura dins un col·lectiu social de molta rellevància enmig de la pandèmia que s’està vivint.

Comentaris (7)

Trending