El Centre Residencial d’Educació Intensiva es posarà en marxa amb cinc joves

Tot l’equip està configurat, a falta d’algun tràmit administratiu, i els usuaris començaran a incorporar-se al centre de forma progressiva per afavorir l’adaptació a partir de la setmana vinent

Comentaris

Un instant de la reunió entre Afers Socials i les fundacions gestores del CREI.
Un instant de la reunió entre Afers Socials i les fundacions gestores del CREI. Govern d'Andorra

La ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judit Pallarés ha dit que estan treballant en cinc dossiers de joves que seran els primers en incorporar-se al Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI). Pallarés ha recordat que el contracte amb les dues empreses és vigent des del passat dia 1. En un termini màxim de tres setmanes, el centre ha d'estar a ple rendiment.

El CREI es posarà en marxa a partir de la setmana vinent. En una reunió que s’ha celebrat aquest dimarts entre el Govern i les dues fundacions catalanes que s’encarregaran de la gestió (Mercè Fontanilles i Resilis) s’ha parlat de les tasques i gestions per fer-ho possible.

Així, s’ha assegurat que l’equip ja està totalment configurat, tot i que cal algun tràmit administratiu, i que els joves es podran incorporar de forma progressiva per afavorir-ne l’adaptació. "Ara estem acabant d'enllestir els tràmits i també la contractació de personal. Ja s'han fet les reunions d'equip i hi ha hagut contactes amb els nostres tècnics de salut mental i amb altres agents vinculats al centre, com ara professionals d’educació i dels cossos de bombers i policia", ha explicat Pallarés.

Durant la trobada, on ha participat la ministra, la secretaria d’Estat, Teresa Milà, i el director del departament d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Olivé, els adjudicataris han compartit com s’estan desenvolupant les tasques i gestions per posar en marxa el CREI. S'ubica a l’antiga residència Solà d’Enclar d’Andorra la Vella i té una capacitat de 19 places residencials i 16 diürnes. Inicialment, però, començarà amb vuit places de servei residencial i cinc del servei diürn, que podran anar augmentant segons necessitats.  

Comentaris (3)

Trending