Els comuns tindran accés a una base de dades sobre gent gran per millorar-ne el seguiment

La informació recollirà, entre altres, els resultats de l’enquesta de fragilitat i dependència que s’ha fet als majors de 60 anys i ha de permetre “actuar en conseqüència quan l’estat d’alguna persona pugui anar empitjorant”

Els cònsols, xerrant en els instants previs a la reunió.
Els cònsols, xerrant en els instants previs a la reunió. COMÚ DE CANILLO

Els set comuns disposaran d’accés a la base de dades amb informació sobre gent gran que està ultimant el ministeri d’Afers Socials. Amb ella, segons s’ha explicat, podran fer un millor seguiment del col·lectiu, especialment d’aquelles persones l’estat de salut de les quals vagi empitjorant. A la vegada, les corporacions ajudaran en el manteniment, sobretot a l’hora de tenir-la actualitzada. La posada en funcionament s’entén que és “imminent”.

Així ho ha apuntat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, a la finalització de la reunió de mandataris comunals que s’ha celebrat aquest dimarts a la parròquia. Un dels punts de l’ordre del dia ha estat la presentació per part del ministeri dels resultats de l’enquesta de fragilitat i dependència que s’ha fet entre el col·lectiu. Les dades recollides se sumaran a altres per conformar aquesta base amb informació sobre els padrins.

I aquesta serà d’accés, això sí “limitat” pels comuns. D’aquesta forma, “ens pot ser útil per actuar en conseqüència quan l’estat d’una persona pugui anar empitjorant”. A la vegada, des de les corporacions “haurem de fer una feina conjunta per anar enriquint la informació i l’anàlisi”. Entre altres coses, el compromís és “mantenir-la actualitzada amb les dades sobre baixes o defuncions”.

Camp ha remarcat que “ja tenim molt censada la gent gran de cada parròquia”, però ha destacat que “aquí hi ha ara un esforç per homogeneïtzar la informació”. I aquest “ajudarà al seguiment d’aquest col·lectiu a la llarga”. També ha deixat clar que seran poques les persones de cada comú que hi podran accedir a una informació que “és sensible i personal”.

La base de dades recollirà informació sobre les persones majors de 60 anys. La seva posada en marxa, ha apuntat Camp, hauria de ser “imminent”. De fet, forma part d’un pla més ampli a nivell sociosanitari que la ministra, Judith Pallarés, s’ha compromès a traslladar-los en una futura compareixença davant la reunió de cònsols.

Una altra representant de Govern que ha participat en la trobada ha estat la titular de Cultura, Sílvia Riva. L’objectiu era traslladar l’estat del procés per presentar la candidatura conjunta amb la Seu d’Urgell i Foix perquè la Unesco reconegui els vestigis de la creació del Coprincipat com a patrimoni de la humanitat. Ara, s’ha volgut demanar la implicació dels comuns en aquesta “fase de redacció” de la proposta. També que es faci difusió de la mateixa a través de les pàgines web de les corporacions parroquials.

Comentaris (3)

Trending