Colònies ‘revitalitzadores’ de la Creu Roja per a una desena d’adolescents amb dèficit d’atenció

La Borda Meritxell acull la primera edició d’una convivència anomenada ‘Joves, Natura i Valors’ que es durà a terme des d’aquest diumenge i fins al següent

L'estada es farà a la Borda de Meritxell d'AINA.
L'estada es farà a la Borda de Meritxell d'AINA. ARXIU

Una desena d’adolescents amb dèficits d’atenció degut a múltiples variables -l’impacte de la Covid 19, les xarxes socials, l’ocupació dels pares i l’entorn anxiogen del moment actual- participes des d’aquest diumenge i fins al que ve en la primera edició d’unes convivències promogudes per la Creu Roja Andorrana i que compten amb el suport d’AINA, que cedeix la Borda de Meritxell com a espai central de la trobada.

La Creu Roja Andorrana ha decidit becar una estada de convivència destinada a joves del país que es trobin malauradament vivint una problemàtica que probablement amb la pandèmia s’ha aguditzat. La idea és proposar unes colònies diferents basades en els valors, la natura, la convivència en grup i la solidaritat. Aquesta primera edició tindrà lloc entre el diumenge 29 d’agost i el diumenge 5 de setembre a la Borda de Meritxell.

Hi participaran una desena de joves d’entre 11 i 14 anys supervisats per un equip de vuit acompanyants que compta amb dues educadores socials, professionals de la salut, així com sis voluntaris de la secció de joventut de la Creu Roja. Aquesta estada es basa en cinc eixos fonamentals: la vida de grup, els tallers, l’esport i el contacte amb la natura i, també, la reflexió.

La convivència anomenada 'Joves, Natura i Valors', és similar a les que l’UCPA organitza a França, amb qui AINA també col·labora. La idea és que els joves que hi participin es desfacin dels seus hàbits quotidians com poden ser l’ús excessiu de les xarxes socials, els videojocs, el mòbil i es centrin en el seu entorn social, les seves capacitats, qualitats i virtuts...

Per aconseguir-ho, l’equip que els acompanyarà durant tota l’estada, ha previst un programa d’activitats diàries que engloben excursions a la natura, tallers i dinàmiques destinades a promoure l’autonomia personal com poder ser fer-se càrrec de les tasques diàries de la llar, la neteja i la cuina; sense oblidar moments de reflexió i de diàleg, sempre promocionant la cohesió i la convivència del grup.

Comentaris

Trending