Canillo incentivarà els propietaris d’apartaments turístics perquè els posin al mercat residencial

El cònsol avança que es vol reunir amb els gestors dels immobles per veure quina fórmula, assumible pel comú, es pot adoptar per aconseguir aquest objectiu

Apartaments turístics a Bordes d'Envalira.
Apartaments turístics a Bordes d'Envalira. ARXIU

El comú de Canillo vol incentivar que una part dels propietaris del més de mil apartaments d’ús turístic de la parròquia optin per passar-los al mercat residencial. Aquest és el compromís expressat pel cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, durant la reunió de la taula de l’habitatge. El mandatari ha avançat que es vol mantenir reunions amb els gestors dels immobles per veure quina fórmula assumible per a la corporació es pot adoptar per aconseguir aquest objectiu.

Camp ha recordat que la seva parròquia, juntament amb Encamp, és la que més apartaments d’aquest tipus conté. En el seu, cas, més de mil. I davant el fet que el problema de l’habitatge “encara hi és” després de la crisi del coronavirus, cal mirar d’adoptar mesures. Una necessitat, indica, és incrementar l’oferta de pisos de lloguer i entén que una palanca pot ser promoure que immobles turístics puguin canviar d’ús.

El mandatari entén que, per la població que té la parròquia, no seria necessari que es canviés l’ús d’un gran nombre d’immobles

“Ens veurem amb els gestors per veure si és possible que una part d’aquest parc pugui destinar-se al lloguer”, ha explicat el cònsol canillenc, tot recordant que “hem de trobar la fórmula a la vegada que veiem quin cost tindria pel comú”. En tot cas, ha volgut aclarir que, en ser una parròquia poc poblada, la necessitat d’habitatge no és tant important com a altres punts del país i, per tant, tampoc caldria un gran volum de pisos.

Camp ha apuntat també que la mesura ha de convèncer també els propietaris dels apartaments. “Al final, tot és un tema de rendiment; si es lloga a turistes és perquè hi ha més beneficis”, ha indicat. El cònsol també ha recordat que la llei de l’allotjament turístic, aprovada quan ell es trobava al Govern, ja va intentar un objectiu similar de derivar immobles cap al mercat residencial.

Una altra mesura apuntada a la taula ha estat la possibilitat de reduir el percentatge de cessió obligatòria en cas que es tiri endavant un projecte constructiu per fer pisos destinats a un lloguer assequible. Sobre aquest punt, Camp ha recordat que ja hi ha algun comú que ha pres la mesura i ha avançat que, pel que fa a Canillo, “hem de veure què podem fer”.

Etiquetes

Comentaris

Trending