Brot de coronavirus a la residència L’Albó amb sis interns i dos professionals contagiats

Les darreres hores s’han diagnosticat 38 nous casos, rebaixant una mica la mitjana darrera d’una cinquantena de positius diaris

Una imatge de la façana de la Fundació Nostra Senyora de Meritxell.
Una imatge de la façana de la Fundació Nostra Senyora de Meritxell. Toni Solanelles

Sis residents al centre sociosanitari L’Albó de la Fundació Nostra Senyora de Meritxell i dos professionals de la mateixa residència han donat positiu de coronavirus en un nou brot que es detecta al Principat en un establiment assistencial. Els vuit casos formen part dels 38 positius que s’han comunicat aquest divendres procedents de les darreres hores, el que fa, vist que hi ha hagut més recuperacions que nous contagis, que actualment hi hagi al país, formalment, 681 malalts actius.

Com sol ser habitual, una vegada detectat un brot en un centre sociosanitari, ara es posarà en marxa una inspecció a L’Albó per poder analitzar el possible inici del brot, per detectar eventuals anomalies en la gestió i control de les mesures per frenar la pandèmia i per aplicar millores si fos el cas. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que malauradament és massa fàcil que després de festes o bé un intern o bé un professional hagi tornat al centre malalt però sense que se sabés. I això que, ha recordat, es fan cribratges setmanals. Els sis interns són asimptomàtics i, en principi, tots de la quarta planta del centre, per la qual cosa aquest pis de la residència ha quedat aïllada de la resta.

Un dels contagiats és una persona “molt gran i molt fràgil” i s’ha preferit traslladar-la al Cedre perquè rebi una atenció més intensiva. La planta Covid del Cedre està al màxim de capacitat amb 24 persones ingressades. S’espera, però, que durant el cap de setmana es produeixin cinc o sis altes de residents de Salita, que tornaran al seu centre d’origen i, per tant, quedarà aparentment espai alliberat per si cal enviar-hi, especialment, algun malalt més de Sant Vicenç d’Enclar o, si és el cas, si apareix algun nou contagi a Salita, on els darrers dies hi ha hagut quatre nous casos.

Més enllà dels interns de Sant Vicenç d’Enclar, que es mantenen en 31 els contagiats, les darreres hores s’han detectat quatre infectats més entre el personal. Així són tretze els treballadors de la residència positius de coronavirus. En concret, segons les fonts consultades, hi hauria onze sanitaris afectats i dues persones d’assistència en qüestions d’higiene i neteja.

Com s’ha dit, en referència a les darreres 24 hores s’han comunicat 38 nous positius, que són una mica menys dels que hi estava havent de mitjana als darrers dies. Aquesta mitjana s’havia situat al tomb del mig centenar de casos diaris, que suposa un important repunt en relació amb la casuística prèvia a les festes però que és inferior a allò que esperava l’autoritat sanitària. No obstant, encara no s’ha vist tot l’impacte de contagis que haurien pogut tenir les celebracions nadalenques.

Comentaris

Trending