Afers Socials preveu que el centre per a joves amb trastorns de conducta estigui operatiu el juny

Pallarès confia que quatre o cinc empreses catalanes especialitzades en la gestió d’equipaments com el que vol ser el CREI, a l’antiga residència Solà d’Enclar, mostrin interès per assumir l’equipament

El cap de Govern, Xavier Espot, i les ministres Judith Pallarès i Ester Vilarrubla atenent les explicacions del cap d'Infància i Joventut, Jordi Olivé.
El cap de Govern, Xavier Espot, i les ministres Judith Pallarès i Ester Vilarrubla atenent les explicacions del cap d'Infància i Joventut, Jordi Olivé. C. ESTEVE/SFGA

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarès, confia que durant el proper mes de juny el centre residencial d’educació intensiva (CREI) que s’està acabant de perfilar a l’antiga residència Solà d’Enclar pugui ser operatiu. Es volia que fos un pèl abans, però els terminis van justos atès que encara s’ha de convocar el concurs a partir del qual l’administració, que ostentarà la titularitat i la tutela de l’equipament, delegarà la gestió del centre a una empresa estrangera.

Pallarès ha explicat aquest dijous que en les properes setmanes, mentre jurídicament s’acaba de perfilar el plec de bases per al concurs de la gestió del centre que ha d’acollir una vintena de joves amb trastorns de conducta, es duran a terme diverses visites en les instal·lacions, que s’han d’acabar d’adequar. Hi falta mobiliari, ha especificat la titular ministerial, que s’ha mostrat molt satisfeta amb com ha quedat l’equipament. També la satisfà el model de gestió que es planteja, público-privat, que ha assegurat que funciona en altres països de l’entorn i que ja havia avaluat el seu antecessor Víctor Filloy.

Un dels espais reformats a l'antiga residència Solà d'Enclar.

Relacionat

Recta final en l’adequació del centre que ha d’acollir joves amb alteracions de conducta

Judith Pallarès ha explicat que “com a molt tard” preveu que el centre estigui en marxa al juny. Però tampoc creu que sigui abans atès que durant la primavera es pensa fer les adjudicacions pertinents i, posteriorment, cal donar el temps necessari a l’adjudicatària perquè faci els passos necessaris i adopti les decisions escaients per poder agafar les regnes del CREI. També s’han de fer les valoracions dels futurs usuaris del centre.

Sobre el futur gestor, Pallarès ha reconegut que “sembla que hi ha cert interès” per part d’empreses del sector que, especialment, treballen a Catalunya. De fet, en aquesta matèria, la dels joves que necessiten un internament pels seus trastorns o addiccions, el Principat mira normalment al sud, i especialment en centres especialitzats catalans. “Més que posar-nos nosaltres en contacte, en aquest cas ens han contactat”, ha explicat la ministra, que compta que quatre o cinc empreses del sector, almenys, retirin el plec de bases. Una altra cosa, ha deixat clar, serà quantes ofertes finalment s’acabaran formalitzant.

Etiquetes

Comentaris

Trending