Recta final en l’adequació del centre que ha d’acollir joves amb alteracions de conducta

El CREI ubicat a l’antiga residència Solà d’Enclar està previst que es posi en marxa durant el segon trimestre d’aquest any, amb una gestió que assumirà una empresa estrangera experta en la matèria

Un dels espais reformats a l'antiga residència Solà d'Enclar.
Un dels espais reformats a l'antiga residència Solà d'Enclar. C. ESTEVE / SFGA

El Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI), l’equipament ubicat a l’antiga residència Solà d’Enclar, al carrer Gil Torres d’Andorra la Vella, que ha d’acollir joves amb alteracions conductuals i addiccions, està acabat quant a les instal·lacions i se n’està finalitzant la seva adequació perquè es posi en funcionament ben aviat. De fet, la previsió és que es pugui posar en servei a les darreries de la primavera, el segon trimestre d’aquest 2022. Abans caldrà que el Govern tregui a concurs la gestió del centre.

La voluntat és que tot i essent tutelat per l’Estat, sigui una empresa estrangera especialista en la matèria -i Andorra hores d’ara té molta relació amb el grup Amalgama, que rep molts dels joves andorrans que actualment tenen trastorns de comportament i altres anomalies d’una naturalesa similar- qui n’assumeixi la gestió i es faci càrrec de l’organització i ‘explotació’ del centre residencial, que també hauria d’operar en alguns casos com a centre de dia.

Com s’ha dit, els treballs, que s’han allargat més del previst perquè es van veure impactats per l’esclat de la pandèmia, ja estan a punt d’arribar al seu terme. Queden ja serrells menors. De fet, diversos representants de l’administració, començant pel cap de Govern, Xavier Espot, han pogut fer aquest dilluns el que seria una mena de visita de final d’obra. En la visita hi ha han hagut diversos representants ministerials -Víctor Filloy, Judith Pallarés, Ester Vilarrubla…- i responsables tècnics, començant pel director d’Afers Socials, Joan Carles Villaverde, i el director d’Infància, Adolescència i Joventut, Jordi Olivé. Qui més qui menys, ha celebrat com han quedat les instal·lacions, que estan pensades per poder arribar a atendre en permanència una vintena de joves.

Espot ha destacat, a través d’una piulada, que “un equip de professionals oferirà als adolescents que hi resideixin un tractament social, psicològic i terapèutic”. I hi ha afegit que “també se seguiran programes de dia de caràcter preventiu amb assistència psicològica per als usuaris amb dificultats o en situació de risc, així com suport i assessorament a les seves famílies”.

Etiquetes

Comentaris

Trending