Afers Socials busca nou treballadors familiars sociosanitaris per reforçar l’atenció domiciliària

S’han convocat amb una rebaixa del nivell de català que es requeria als aspirants que el Govern ha valorat de forma positiva, si això facilita que es puguin cobrir

Seu del ministeri d'Afers Socials.
Seu del ministeri d'Afers Socials. ALTAVEU

Afers Socials ha publicat un edicte per a la cobertura de nou places per tal de reforçar el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), després de les dificultats que fa mesos s’havien detectat per tal de trobar professionals. L’edicte ha arribat amb certa polèmica per la rebaixa del nivell de català que es requereix per als aspirants a treballador familiar sociosanitari. Des del Govern, però, se’n fa una valoració positiva d’aquesta mesura.

Son nou els treballadors familiars sociosanitaris que s’agregaran al SAD per tal de reforçar l’atenció a la gent gran i a les persones amb dependència o dificultats que necessiten suport en la seva vida diària. La ministra d’Afers Socials, Trini Marín, va assegurar fa uns dies que era molt complicat aconseguir cobrir aquestes vacants a causa de l’elevat coneixement de català que es requeria als interessats. De fet, l’any passat ja es van plantejar diverses mesures per solucionar aquesta problemàtica. Finalment, s’ha decidit rebaixar el nivell.

Trini Marín conversa amb un assistent a l'Assemblea General Ordinària de la Federació de la Gent Gran d'aquest dijous a Andorra la Vella.

Relacionat

Afers Socials convoca vuit places pel servei d’atenció domiciliària rebaixant el nivell de català

El ministre Portaveu, Guillem Casal, ha remarcat que el Govern en fa una valoració positiva d’aquesta decisió, si així s’aconsegueix cobrir les places amb professionals. A més, ha explicat que, d’aquesta manera, “es pot fer que les persones puguin romandre el màxim de temps al seu domicili particular sense requerir hospitalització” o, com a alternativa, a l’ingrés residencial. La funció del treballador familiar sociosanitari és la de potenciar l’autonomia de les persones ateses.

D’altra banda, s’ha donat llum verd a la convocatòria per a la cobertura d’una plaça vacant en el lloc de Coordinador de la Unitat de Valoració domiciliària. La tasca és valorar i gestionar les necessitats dels usuaris, familiars i entorn proper dins del marc competencial del servei i des de la vessant sanitària de la disciplina d’infermeria. En ambdós casos, en el cas que no es cobreixin les places en la convocatòria de mobilitat interna, es farà un concurs obert a l’Administració general, Justícia, comuns i Consell General.  

Etiquetes

Comentaris

Trending