Afers Socials convoca vuit places pel servei d’atenció domiciliària rebaixant el nivell de català

La ministra Trini Marín admet que “els coneixements que es demanaven frenaven que molta gent es pogués presentar”

Comentaris

Trini Marín conversa amb un assistent a l'Assemblea General Ordinària de la Federació de la Gent Gran d'aquest dijous a Andorra la Vella.
Trini Marín conversa amb un assistent a l'Assemblea General Ordinària de la Federació de la Gent Gran d'aquest dijous a Andorra la Vella. SFGA/CARLES ESTEVE

La ministra d’Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín ha anunciat que aviat es trauran vuit places per contractar personal per reforçar el servei d’atenció domiciliària (SAD). Segons la ministra, "el nivell de català frenava que molta gent es pogués presentar i hem rebaixat el nivell". 

Trini Marín ha indicat que "aquest servei d'atenció a domicili sempre l'he elogiat molt ja que permet que els padrins estiguin més temps a casa sense necessitat d'anar a una residència". Ha subrallat la necessitat que el servei s'ofereixi durant tota la setmana. "Dona més oxígen a les llistes d'espera de les residències", ha afegit.

L'edicte ja es va convocar el passat mes de gener sense cobrir les places. La voluntat del ministeri d'Afers Socials, és reforçar el servei amb més personal i més qualificat per potenciar l'atenció a la gent gran. Així ès recull en el Pla nacional sociosanitari per a la gent gran 2022-2024. La intenció és cobrir l’atenció a la persona les 24 hores del dia incloent-hi altres recursos que ja existeixen, com ara la teleassistència i els centres de dia.

Destaquen en nombre els usuaris entre 85 i 89 anys, mentre que les patologies més habituals són les demències i l'Alzheimer. El tipus de família més atesa és la unipersonal, seguida de les persones que viuen en parella i les que viuen amb fills en situació de dependència, discapacitat o altres necessitats.

 

Comentaris (16)

Trending