S’actualitzen les compensacions econòmiques a les famílies d’acollida després de tres dècades

L’aportació bàsica pel primer menor que s’aixoplugui passa de 360,60 euros a 643,06 i, a més a més, es fa un complement del 20% més si es rep un adolescent o un infant amb diversitat funcional

El programa d'acollida funciona.
El programa d'acollida funciona. arxiu

Des del 1994 que no s’actualitzaven les compensacions econòmiques que s’abonen des de l’Estat a aquelles famílies o persones que decideixen acollir un infant. Ara, després de pràcticament tres dècades, s’ha decidit revisar a l’alça aquesta prestació i l’aportació bàsica passa de 360,60 euros a 643,06. L’increment era “de lògica abassegadora”, segons que ha afirmat el ministre portaveu, Guillem Casal, que ha celebrat el bon funcionament del programa.

L’acolliment familiar és una mesura de protecció als infants i adolescents d’entre 0 i 18 anys en situació de desemparament que ofereix un espai dins d’una família pel temps que sigui necessari, mentre els seus progenitors recuperen les capacitats necessàries per a una reunificació familiar. Per il·lustrar el bon funcionament d’aquest programa, Casal ha explicat que mentre que al CRAE, conegut popularment com La Gavernera, hi ha 26 infants que hi fan estada, n’hi ha 29 que estan en una unitat familiar d’acollida.

La compensació es vincula al Llindar Econòmic de Cohesió Social (LECS) i s’estableix que l’acolliment d’un primer infant és del 50% del LECS –és a dir, actualment serien 643,06 euros–, una quantitat a la qual, com a novetat, se li afegeix un 20% a la compensació anterior si es compleixen les següents circumstàncies (que poden ser sumatòries): que l’acollit sigui un adolescent o tingui la condició de persona amb discapacitat (128,61 euros més). Finalment, a partir del segon infant o adolescent acollit, la compensació serà d’un 30% del LECS (385,83 euros més). Fins ara, per al segon infant s’abonaven 150,25 euros.

A més a més, i com ja es venia fent fins ara, ha explicat també el portaveu governamental, el Govern assumeix les despeses extraordinàries, com ara les relatives a despeses mèdiques o a activitats extraescolars. En tot cas, Guillem Casal ha remarcat que “ens congratulem del funcionament d’aquest programa. És un programa que funciona”.

Comentaris

Trending