Un 52% de les persones amb discapacitat a Andorra són dones

Filloy ha assistit a una conferència telemàtica per commemorar el Dia nacional del Conveni pels drets d’aquest col·lectiu i on ha posat en relleu les dades d’estadística nacionals al respecte

Comentaris

Víctor Filloy durant la conferència Dia nacional persones amb discapacitat
Víctor Filloy durant la conferència Dia nacional persones amb discapacitat Govern d'Andorra

El Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut ha organitzat una conferència telemàtica per commemorar el dia nacional del Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides. En ella, Víctor Filloy ha destacat que el 52% a Andorra són dones i ha assenyalat diverses accions portades a terme per evitar la discriminació femenina en aquest àmbit.

Sota el títol ‘Dona i discapacitat’, la conferència ha posat en relleu la perspectiva de gènere en l’àmbit de la discapacitat. Filloy ha volgut destacar el compromís d’Andorra amb la defensa dels drets d’aquestes persones i de la societat en general. El ministre també ha indicat que l’apoderament de les dones ha de ser un factor clau per a treballar conjuntament entre administracions i entitats cíviques. Respecte a les accions per a evitar discriminació, ha explicat que es materialitzen en promoure legislació i regular normativament alguns aspectes, com pot ser la Llei per a la igualtat de tracte i no-discriminació.

El Govern va signar en 2007 el Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides i el va ratificar el 2014. Entre els principis d’aquest compromís es destaca la igualtat d’oportunitats, la no discriminació i el respecte a la privacitat. També fa èmfasi en el dret a la seva autonomia de vida i a la inclusió en la societat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending