Yuri Klimenko, nou ambaixador rus a Andorra

Ocuparà el càrrec de forma no presencial, des de Madrid, ja que també ha estat nomenat màxim responsable de la legació diplomàtica del règim de Putin a Espanya

Yuri Klimenko.
Yuri Klimenko.

Yuri Klimenko ha estat nomenat nou ambaixador de Rússia a Andorra. La decisió ha estat oficialitzada per Vladimir Putin i arriba en un moment on les relacions internacionals estan marcads pel conflicte bèl·lic desfermat amb la invasió d’Ucraïna. El diplomàtic havia estat anteriorment cònsol a Barcelona.

La decisió es va publicar aquest divendres al portal d’informació oficial legal de Rússia, en un document rubricat pel mateix Putin. De fet, Klimenko, com és habitual, serà l’ambaixador a Espanya, residint a Madrid, però també ocuparà el mateix càrrec, en aquest cas no presencial, al Principat.

El diplomàtic substitueix Yuri Korchaguin, que havia estat ambaixador tant a Espanya com a Andorra els darrers deu anys. Als seus 63 arriba al càrrec, tot i que no pas al país. De fet, prèviament havia estat el màxim responsable del consolat rus a Barcelona. Posteriorment, s’havia traslladat a Madrid, on havia estat conseller de la legació diplomàtica.

El nomenament arriba en un moment delicat de les relacions entre Rússia i Espanya i Andorra. Cal recordar que el Principat, com la gran majoria de països europeus, ha aprovat tota una sèrie de sancions al règim de Putin en condemna per la invasió d’Ucraïna.

Etiquetes

Comentaris

Trending