Valls es compromet a venir sovint a Andorra si és escollit

El candidat de Renaissance explica el seu projecte per a les legislatives als electors francesos del Principat assegurant que cal que Emmanuel Macron tingui una àmplia majoria a l'Assemblea Nacional

Comentaris

Manuel Valls durant la trobada amb els electors aquest dijous.
Manuel Valls durant la trobada amb els electors aquest dijous. B.N.

El candidat a les eleccions legislatives per a la cinquena circumscripció -Andorra, Mònaco, Portugal i Espanya-, Manuel Valls ha presentat el seu programa als electors francesos al país. "Estic molt content d'estar a Andorra", ha dit com a carta de presentació. "Soc candidat perquè n'hem parlat amb el president Macron". Si és escollit diu que vindrà sovint a Andorra per atendre les consultes dels electors.

Valls ha argumentat que és un home de doble cultura i que comparteix la seva vida entre Catalunya i França. Ha reconegut que no és habitual que un primer ministre sigui també regidor a l'ajuntament de Barcelona. El seu objectiu és donar una majoria àmplia al president de la República a l'Assemblea Nacional. "Hem de tenir una majoria clara i coherent". Segons Valls, el seu rival a la circumscripció és el partit de Jean-Luc Mélenchon, la France Insoumise i pensa que el candidat d'aquesta formació serà el seu rival a la segona volta.

Creu que aquest partit vol trencar amb els valors de la república i fomentar la divisió del país. "El seu projecte econòmic portaria el país a la ruina. Han fet un programa que no és el tradicional del partit socialista". Ha subratllat que és la primera vegada que els francesos a l'estranger podrien estar representats per un antic primer ministre. "Són francesos de primera, no de segona", ha afegit.

Pel candidat de Renaissance, la cultura francesa ha de tenir més protagonisme a Andorra. "El país té la seva història i una tradició de relació històrica amb França". Ha repassat els diversos acords que hi ha actualment entre els dos països. "Poder fer campanya en aquesta circumscripció per representar França a l'Assemblea Nacional, és un pas en la meva carrera i en la meva doble cultura". Creu que "estem en moment de canvis polítics. Per això m'interessa estar present en aquest moment i no ser un simple espectador".

Aquest divendres continuarà la campanya a Portugal i després passarà per Mònaco i Espanya. Entre el 5 i el 19 de juny tornarà a Andorra. Durant el mes de setembre, si és escollit, ha anunciat que visitarà el Lycée Comte de Foix, i diverses empreses franceses instal·lades al país.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending