Ubach i Marín es reuneixen amb el president de la Conferència de les ONG del Consell d’Europa

L’objectiu és trobar sinergies per incentivar el diàleg entre institucions, nacionals i locals, i les associacions i fomentar la participació de la ciutadania

La reunió amb el president de la Conferència de les ONG del Consell d’Europa
La reunió amb el president de la Conferència de les ONG del Consell d’Europa SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, han rebut aquest divendres al matí a Andorra al president de la Conferència de les ONG del Consell d’Europa, Gerhard Ermischer. La visita de l’alt càrrec del COE permet donar visibilitat a Andorra i també a la tasca que està duent a terme el país per a la promoció i impuls de la participació ciutadana, així com també permet acostar de primera mà als organismes internacionals la realitat i idiosincràsia del país.

Durant la reunió s’ha pogut explicar a Ermischer els diferents procediments i iniciatives que s’han desenvolupat els últims anys, també a nivell legislatiu, per incentivar la participació ciutadana i el foment de bones pràctiques per interpel·lar el conjunt de la ciutadania i, en particular, els joves. Així, s’ha destacat que la nova Llei de transparència, accés a la informació i govern obert permet una transformació profunda en l’organització de les administracions i la seva relació amb la ciutadania.

A més, també s’han apropat al president de la Conferència de les ONG del Consell d’Europa les iniciatives que s’han impulsat des de la plataforma ciutadana VISC.ad per a la promoció de la participació, així com també la realitat del teixit associatiu i cultural andorrà.

La voluntat de la reunió és que es puguin trobar sinergies amb la conferència per incentivar el diàleg entre institucions, nacionals i locals, i les associacions i fomentar així la participació de la ciutadania a nivell nacional i internacional. Per aquest mateix motiu, durant la seva estada a Andorra Gerhard Ermischer també s’ha pogut reunir amb la síndica general, Roser Suñé, i amb les cònsols majors d’Andorra la Vella i la Massana, Conxita Marsol i Olga Molné, amb la voluntat que conegui els diferents nivells de participació ciutadana nacionals i locals i com aquests treballen directament amb les associacions.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending