Ubach es reuneix amb el president de la sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides

Durant la trobada, la ministra va tractar amb Abdulla Shahid temes prioritaris com el canvi climàtic o la igualtat de gènere, entre altres

La ministra Ubach amb Abdulla Shahid
La ministra Ubach amb Abdulla Shahid

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va mantenir ahir dimarts a la tarda una reunió bilateral amb el president de la 76a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides, Abdulla Shahid. Durant la trobada, ambdós van tractar els temes prioritaris del mandat d’Abdulla Shahid com és el cas de la lluita contra el canvi climàtic, la igualtat de gènere, la promoció de la joventut i la recuperació del pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.

Precisament, la ministra Ubach va posar en relleu que aquestes qüestions també són prioritàries i estratègiques per al Govern d’Andorra. De fet, la ministra li va oferir el suport del Principat d’Andorra per implementar aquestes prioritats.

D’altra banda, Ubach també s’ha reunit amb el ministre d’Afers Exteriors d’Hondures i amb l’enviada especial del secretari general de l’ONU per la temàtica d’infants i conflictes armats. Aquest dimecres al mati, ha sigut el torn del ministre Lisandro Rosales, que ha felicitat Andorra per l’organització de la Cimera Iberoamericana i s’ha interessat per l’estat de les negociacions de l’Acord d’associació.

D’altra banda, la segona reunió que Ubach ha mantingut fins al matí d’aquest dimecres –hora local de Nova York– ha estat amb l’enviada especial del secretari general de l’ONU per la temàtica d’infants i conflictes armats, Virginia Gamba. En la trobada, que s’ha celebrat telemàticament, Gamba ha agraït el suport d’Andorra a l’oficina que ella mateixa presideix. Alhora, la reunió ha servit per conèixer l’estat de les accions de l’oficina de Virginia Gamba, especialment, en el marc de la pandèmia.

Etiquetes

Comentaris

Trending