Ubach demana a la Francofonia que vetlli per les necessitats de les poblacions més desfavorides

La ministra d'Afers Exteriors ha participat en la 37a Conferència ministerial de l'organització que celebra el seu 50è aniversari

La reunió s'ha fet de manera telemàtica.
La reunió s'ha fet de manera telemàtica. SFGA

Ubach ha expressat la necessitat que organismes internacionals com l'OIF vetllin per les necessitats de les poblacions més desfavorides i doni respostes concretes als desafiaments plantejats l'actual context de crisi. Així ho ha afirmat la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, que ha intervingut avui en la 37a Conferència ministerial de La Francofonia que se celebra enguany de manera telemàtica sota el títol 'Els reptes de la pandèmia Covid-19 per la Francophonie'.

Ubach ha destacat, la vulnerabilitat de les dones i nenes a les quals la pandèmia ha conduït a situacions extremadament precàries. Així ha anunciat que Andorra s'adhereix al Fons 'La Francophonie avec Elles', una iniciativa de la Secretaria General de l'OIF per promoure l'empoderament de les dones, amb una aportació voluntària de 40.000 euros.

En la seva intervenció ha afirmat que les institucions han de vetllar perquè les conseqüències econòmiques i socials de la crisi no converteixin a les dones en les principals víctimes i que la igualtat de gènere segueixi sent una prioritat als països que comparteixen la llengua francesa. Tal com ha expressat la ministra, enguany es compleix el cinquantè aniversari de La Francofonia i en aquest context, ha afirmat que Andorra reitera la importància que atorga a la cooperació multilateral francòfona, com a instrument per avançar cap a societats més justes i inclusives. Així dons, el principat s'adhereix a la 'Resolució per viure junts la pandèmia Covid-19 i el món post-Covid'.

Ubach també s'ha referit al 20è aniversari de la Declaració de Bamako, que apel·lava als membres de l'OIF a anar més enllà de la promoció de la cultura i la influència de la llengua francesa i treballar per la protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals així com prevenir i ajudar a resoldre crisis polítiques.

Finalment la titular d'Exteriors ha agraït a la Secretaria General, Louise Mushikiwabo, la seva visita oficial a Andorra del passat mes d'octubre. Ubach ha celebrat que la mandatària conegués de primera mà la realitat econòmica, social i geogràfica d'Andorra que permetin impulsar diferents àmbits de col·laboració en aspectes com l'educació, la formació en francès i la innovació digital.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending