Ubach considera “fonamental” mantenir el vincle amb la societat civil russa

La titular de la cartera d’Afers Exteriors ha participat en la 132a sessió del Comitè de ministres del Consell d’Europa

Comentaris

Maria Ubach al Consell d'Europa celebrat a Itàlia
Maria Ubach al Consell d'Europa celebrat a Itàlia

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest divendres a Torí, Itàlia, en la 132a sessió del Comitè de ministres del Consell d’Europa. Aquest any s’ha centrat en posar en relleu els valors de pau i democràcia propis d’aquest òrgan de cooperació multilateral. Dintre de l’àmbit de conflicte bèl·lic que s’està vivint les darreres setmanes, Ubach ha remarcat la importància de mantenir el vincle amb la societat civil russa.

Ubach ha iniciat el seu discurs condemnant l’agressió de Rússia i ha reiterat la solidaritat amb Ucraïna, destacant el compromís europeu amb la ciutadania d’aquest país i, precisament, s’ha referit al fet que Andorra ja ha acollit més de 200 persones refugiades. “El parlament andorrà va aprovar també per primera vegada una llei de sancions internacionals contra Rússia i Bielorússia. Amb aquesta decisió, Andorra ha unit els seus esforços als dels Estats membres de la UE per contrarestar les capacitats de Rússia per continuar amb l’agressió contra Ucraïna”, ha afegit.

Tanmateix, davant la recent expulsió de la Federació Russa del Consell d’Europa, la titular d’Afers Exteriors ha volgut emfatitzar que és “fonamental mantenir el vincle amb la societat civil russa i continuar oferint tot el nostre suport”. “La unió de les nostres institucions i la unitat dels 46 Estats membres és una fortalesa”, ha remarcat, i ha recordat que “Andorra sempre ha estat compromesa amb el Consell d’Europa pels valors que defensa amb determinació i pel multilateralisme que representa”.

En el marc del seu desplaçament, la ministra d’Afers Exteriors, tal com han fet alguns dels màxims representants a Torí, ha signat el Segon Protocol addicional al Conveni de Ciberdelinqüència sobre cooperació millorada i divulgació de proves electròniques del Consell d’Europa. L’abast del segon protocol addicional comprèn l’assistència mútua entre Estats, així com la cooperació entre autoritats competents, principalment per l’obtenció de proves i informació sota estrictes garanties de protecció de dades personals i dels drets humans i llibertats fonamentals.

Etiquetes

Comentaris

Trending