La suspensió ‘interruptus’ de les eleccions catalanes no dificultaria el vot presencial a Andorra

El cònsol espanyol, Antonio Prats, explica que els preparatius tot just es van aturar 48 hores, que la primera part important de la feina, la publicació del cens i les al·legacions, ja estava enllestida i que tot just queda ara la votació en si

Edifici de l'ambaixada i del consulat espanyol a Andorra la Vella.
Edifici de l'ambaixada i del consulat espanyol a Andorra la Vella. ARXIU

El consolat espanyol no creu que hi hagi cap complicació per tirar endavant tots els preparatius de les eleccions al Parlament de Catalunya, si aquestes s’acaben celebrant el 14 de febrer, malgrat l’aturada de feina feta arran de la suspensió decretada per la Generalitat i, ara, en quarantena a l’espera de la resolució dels recursos presentats contra la decisió. Des de la legació diplomàtica s’apunta que s’ha tornat a activar tot el treball però que la part més complicada ja estava enllestida i que, de fet, ara tot just ja queda la preparació de la votació en si mateixa.

El cònsol, Antonio Prats, ha explicat que tot just “ho vam tenir aturat 48 hores i ara ho tornem a tenir tot activat a l’espera de quina sigui la decisió del Tribunal”. I és que, a efectes pràctics, la paralització de la feina només es va viure dilluns i dimarts, ja que divendres sí que es va treballar, ja que es va esperar a la publicació del decret de suspensió per parar-la. I, tot i que la decisió es va anunciar divendres, l’edicte no va ser oficial fins al dissabte.

A diferència d’altres administracions, però, aquesta interrupció no ha de suposar excessius problemes per a la preparació dels comicis, si és que finament la justícia opta per obligar a celebrar-los tal com estaven previstos, el 14 de febrer. “En el nostre cas, no és un gran daltabaix”, apunta Prats. I és que “la primera part, la consulta del cens fins al 4 de gener, ja estava feta així com la tramitació de les al·legacions”. Per tant, estàvem al dia en tot el procés”.

El consolat espanyol és on es podrà votar presencialment.

Relacionat

Votar en temps de pandèmia

El diplomàtic recorda que aquest dimarts 19 acabava el termini perquè els residents a l’estranger demanessin poder votar. “Suposo que en uns dies ens faran arribar quanta gent ho ha sol·licitat sabrem de quins xifres d’electors estem parlant”, comenta. Admet, però, que aquests quatre dies de suspensió pot haver perjudicat alguna persona que tingués intenció de participar. “Pot passar que algú no ho hagi demanat perquè tingués la notícia de la suspensió, però nosaltres no ho podem saber perquè la gestió es fa directament a l’oficina electoral”.

Per tant, i a l’espera de la resolució que pugui adoptar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, responsable d’analitzar els recursos presentats en contra de l’ajornament de les eleccions fins al 30 de maig, el consolat manté els plans. De fet, la segona gran part del treball ja correspon directament al vot presencial, que es podrà fer, de moment, entre el 10 i el 12 de febrer. “La previsió és d’onze hores diàries seguides durant els tres dies. Es faran equips dividits en torns de 5 hores i mitja”, ha avançat, tot destacant que, evidentment, hi haurà una sala gran amb circuits d’entrada i sortida diferenciats, ventilació, mascaretes i gel hidroalcohòlic.

Etiquetes

Comentaris

Trending