El sector turístic s’aferra a la interpretació espanyola per confiar en tenir clients catalans

Els establiments hotelers recorden que Madrid no ha variat el criteri expressat la setmana passada i no amaguen un enuig cada cop més important amb la forma de fer de la Generalitat

El rètol d'un hotel del país.
El rètol d'un hotel del país.

Barreja de sensacions al sector turístic després d’escoltar les afirmacions del conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper. El fet s’hagi expressat que la voluntat és no permetre la mobilitat amb Andorra, fent cas omís a la interpretació que ara fa uns dies va fer l’executiu espanyol de la normativa, ha indignat encara més les empreses, com ara els hotels, que, de fet, ja fa dies que treuen foc pels queixals amb el govern català. Les fonts consultades, però, han llançat una clara advertència: per a ells preval el que es va apuntar tot just ara fa una setmana des de Madrid: es pot sortir d’Espanya sense impediments.

Les declaracions del màxim responsable d’Interior dins de la Generalitat han generat un important enuig en el teixit turístic. Encara cou, i molt, el fet que la idea inicial del govern català fos no impedir que els seus ciutadans poguessin desplaçar-se a Andorra durant la Setmana Santa. Hi veien més un motiu de proteccionisme econòmic que no pas sanitari i van celebrar que, finalment, la intervenció de Madrid aixequés la prohibició de desplaçament. I Sàmper ha llençat aquest dimecres encara més sal a la ferida. L’enuig ha crescut... molt.

Fonts del sector, però, han deixat clar que, per ara, no donen cap valor a les paraules del conseller d’Interior, que atribueixen més a un intent de voler tensar la corda per veure si pot forçar una marxa enrere en la interpretació feta per l’executiu espanyol que, per ara, remarquen, és la que ha de prevaldre. Recorden que “les fronteres depenen d’Espanya i, per ara, no s’han desdit: qualsevol ciutadà pot sortir del país quan vulgui sempre que respecti les restriccions i mesures del lloc on vagi”. I aquí també entra Andorra.

“Que ho continuï parlant, però, el dia d’avui, qualsevol espanyol pot sortir i ens quedem amb això”, ha indicat les fonts consultades. El sector, però, no nega que les declaracions de Sàmper no ajudaran a animar el nivell de reserves pels pròxims dies. “Alguna cosa hi ha però la gent es temia restriccions i s’estava esperant a darrera hora”, expliquen. Ara, es tem que, fins que no s’aclareixi com queda la situació, tot tornarà de nou a estar aturat.  

Comentaris (2)

Trending