Els residents francesos inicien les votacions per escollir el seu diputat a l’Assemblea Nacional

Aquesta és la primera vegada que els electors a l'estranger poden votar per internet tot i que el procediment arriba envoltat per una certa polèmica

Comentaris

Cartell promocional per incentivar el vot per internet.
Cartell promocional per incentivar el vot per internet. Altaveu

Aquest divendres a les dotze del migdia s'ha obert el termini perquè els francesos residents a Andorra escullin el seu representant a l'Assemblea Nacional (parlament) entre els dotze candidats que s'han presentat a les eleccions legislatives per a la cinquena circumscripció, que inclou també Espanya, Portugal i Mònaco.

Aquest és el primer cop que els electors francesos fora de França tenen l'oportunitat de votar en línia a les eleccions legislatives, marcades tradicionalment marcades per una alta abstenció. Aquest mètode de votació pretén fomentar la participació, especialment a les zones allunyades dels col·legis electorals. 

El procediment ha estat envoltat d'una certa polèmica ja que el govern francès va anunciar dimarts que havia dut a terme una actualització de les llistes electorals. Amb aquesta actualització, s'havier d'enviar nous noms d'usuari i contrasenyes abans de la posada en marxa del portal de votació. Per tant, els primers que s'havien enviat abans no eren vàlids..

Amb l'actualització d'última hora, s'aconsella als votants que estiguin atents a la recepció del seu nom d'usuari i contrasenya. El primer s'enviarà per correu electrònic, el segon per SMS. Cal tenir en compte que aquests codis alfanumèrics força llargs podrien acabar en correu brossa o ser enviats per un número no identificat. La votació per Internet estarà oberta fins al dimecres 1 de juny al migdia, per a la primera volta. Podran votar els electors que hagin donat una adreça de correu electrònic i un número de telèfon al seu consolat abans del 29 d'abril. 
 

Etiquetes

Comentaris

Trending