República Txeca continuarà fent seguiment de les negociacions de l’acord d’associació

Durant la trobada bilateral amb el delegat del Govern suïs s’ha acordat mantenir trobades periòdiques per intercanviar experiències i trobar vies de cooperació per a l’Agenda 2030

La trobada telemàtica celebrada amb República Txeca.
La trobada telemàtica celebrada amb República Txeca. SFGA

La ministra d'Afers Exteriors ha presidit una reunió telemàtica per tractar les prioritats de la República Txeca durant la seva presidència al Consell de la Unió Europea. En aquesta trobada, l’ambaixador ha presentat les línies estratègiques sobre les quals se centra la presidència txeca.

En aquest sentit, ha parlat de la gestió de la crisi de refugiats i la recuperació d'Ucraïna després de la guerra; la seguretat energètica, el reforç de les capacitats de defensa d'Europa, la resiliència de l'economia europea així com la resiliència de les institucions democràtiques.

Tal com ha expressat l'ambaixador Ivan Janèárek, la presidència txeca al Consell de la UE té la voluntat de continuar fent seguiment de les negociacions de la UE relatives a l'assoliment de l'Acord d'associació amb Andorra, Mònaco i San Marino.

En la trobada bilateral amb el delegat del Govern suïs per l'Agenda 2030, Jacques Ducrest, han tractat el contingut de l'Informe Nacional Voluntari que ambdós països presenten al Fòrum d'Alt Nivell de l'ECOSOC i han mostrat la voluntat d'establir trobades periòdiques per intercanviar experiències en la redacció dels informes, analitzar les principals conclusions de cada país i trobar vies de cooperació per a la implementació de l'Agenda 2030.

Amb la secretaria d'Estat de Cooperació del Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació Internacional espanyol, Pilar Cancela, han explorat la possibilitat d'establir reunions entre els equips dels departaments de Cooperació dels dos estats per poder establir projectes de col·laboració comuns.

Durant la jornada Ubach es trobarà amb el cap de Gabinet del secretari general de les Nacions Unides així com amb el ministre d'Estat del Ministeri d'Afers Exteriors de Bangladesh.

Etiquetes

Comentaris

Trending