Una quinzena d’ambaixadors presenten les credencials al Copríncep episcopal

Diplomàtics de països com Bangladesh, Sri Lanka, Tailàndia, Gabon o Ghana es presenten durant el dia a Joan-Enric Vives

Una de les diplomàtiques (esquerra) que ha presentat aquest matí les credencials.
Una de les diplomàtiques (esquerra) que ha presentat aquest matí les credencials. BISBAT D'URGELL

L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, està rebent durant tot el dia les credencials de diferents ambaixadors que es presenten per primer cop al cap d’Estat mitrat del Principat d’Andorra. Diplomàtics de països com Bangladesh, Sri Lanka, Tailàndia, Gabon o Ghana acudeixen durant aquesta jornada al Palau Episcopal de la Seu d’Urgell.

Vives destina tot aquest divendres a la seva missió política, en aquest cas, de relacions exteriors en tan què Copríncep del Principat. Entre els països europeus l’ambaixador o ambaixadora del qual havia de presentar les credencials, és a dir, s’acredita per primer cop com a màxim representant del seu país a nivell diplomàtic, hi ha Eslovènia, Bulgària, Lituània o Ucraïna.

També ambaixadors de Canadà, Paraguai, Turquia o Colòmbia han fet cap cap a la Seu. Molts d’ells, alhora, aprofiten per fer contactes amb responsables polítics del Principat. La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, acompanya Joan-Enric Vives en aquestes trobades al Palau Episcopal.

Etiquetes

Comentaris

Trending