El PS posa el dit a la nafra dels contactes diplomàtics amb “països que vulneren drets humans”

El president del grup parlamentari, Pere López, vol que al Govern aclareixi els motius de la rebuda al ministre d’Exteriors i Comerç d’Hongria malgrat els seus comentaris “homòfobs i racistes” i de la trobada amb l’ambaixador turc

Espot saluda el ministre hongarès ara fa uns dies.
Espot saluda el ministre hongarès ara fa uns dies. SFGA/JAViladot

El Partit Socialdemòcrata no comparteix dues de les darreres reunions mantingudes per membres del Govern en matèria de relacions exteriors. En concret, el president del grup parlamentari, Pere López, posa el dit a la nafra en les trobades amb el ministre d’Afers Exteriors i Comerç hongarès, Péter Sziijárto, i amb l’ambaixador de Turquia, Burak Akçapar. El líder del PS vol que l’executiu aclareixi el perquè ha tingut contacte amb representants d’Estats que “no compleixen els drets humans”.

En concret, es vol que es faci durant la sessió de control prevista a la cambra el pròxim 18 de novembre. La pregunta oral ha estat formulada per López, que retreu, en primer lloc, la rebuda a Szijjártó. Del ministre hongarès, el parlamentari socialdemòcrata recorda que “ha protagonitzat intervencions al Consell d’Europa de caire racista, homòfob i poc respectuoses amb la infància i amb els adolescents”.

Un instant de la trobada amb el ministre Péter Szijjártó

Relacionat

Andorra signa el conveni per impedir les dobles imposicions amb Hongria

López també recorda la reunió entre el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i l’ambaixador de Turquia a Andorra. Una trobada que, lamenta, es va tirar endavant “tot i tenir coneixement que és un dels països que vulnera els Drets Humans i que ha abandonat el Conveni d’Estambul”.

Per això, el líder del PS vol que el Govern aclareixi si “estableix criteris i límits en les relacions exteriors quan es tracten d’Estats que no compleixen amb els Drets Humans”. La pregunta haurà de ser resposta en la propera sessió de control. En aquesta, els socialdemòcrates també han preguntat per la creació d’un sistema d’indicadors sobre l’habitatge o sobre el polèmic informe demanat sobre la interrupció voluntària de l’embaràs, entre altres assumptes.

Comentaris (3)

Trending