Andorra signa el conveni per impedir les dobles imposicions amb Hongria

El ministre, Péter Szijjártó ha mostrat el suport del país amb l’Acord d’Associació que està negociant el Principat amb la Unió Europea

Un instant de la trobada amb el ministre Péter Szijjártó
Un instant de la trobada amb el ministre Péter Szijjártó Govern d'Andorra

Andorra ha signat el seu octau conveni per impedir les dobles imposicions, en aquest cas ha sigut amb Hongria. La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha reunit amb el seu homòleg, Péter Szijjártó, per seguir treballant en la cooperació entre ambdós països, que Ubach ha afirmat que “és molt fluida”. De fet, Szijjártó ha mostrat el seu suport respecte a l’Acord d’Associació que actualment està negociant el Principat amb la Unió Europea.

Ubach ha afirmat que fa 25 anys que es mantenen trobades regulars a nivell ministerials, i que han tractat diversos temes durant aquestes reunions, com el turisme, o el multilateralisme. Així com, un dels punts en comú que tenen ambdós països, que és la lluita contra el canvi climàtic. Avui, concretament s’ha parlat sobre “com es poden desenvolupar missions econòmiques i, a nivell educatiu i cultural, per poder fer intercanvis entre universitats i donar a conèixer a Andorra la cultura hongaresa”.

Szijjártó ha volgut agrair el suport que li ha donat Andorra a Hongria pel que fa a les polítiques minoritàries que ha portat endavant el país, i que “Brussel·les ens ha tancat totes les portes, i les minories a Ucraïna estan rebent un tracte que no ens agrada”. Ha volgut destacar que, ambdós països “rebutgem les harmonitzacions impositàries”, i la importància d’aquest acord que s’ha signat avui, que és clau “per la seguretat física i comptar amb transparència econòmica”.

D’altra banda, el ministre hongarès ha volgut mostrar i deixar palès el seu suport vers l’Acord d’Associació, apuntat que “Europa podrà ser més forta si aconsegueix associats, i ningú podria ser més ideal que Andorra”. També ha volgut remarcar que és important que es mantinguin les peculiaritats, “si retirem aquestes característiques, la Unió Europea també quedarà més feble”.

D’altra banda, ha explicat que, si l’acord es porta endavant, s’inclou “la teoria de les quatre llibertats”, i que la situació d’Andorra és especial, “donat que paguen amb euro, però no són membres de la UE”. A més, ha volgut remarcar que, quan es té aquest acord, “es té accés als fons del Banc Central”. Ha finalitzat amb el desig que “no s’hagi d’esperar fins a la propera presidència d’Hongria perquè es faci realitat”.

Comentaris (1)

Trending