El PS demana que Andorra també faci sentir la seva veu en solidaritat amb la població afganesa

Els socialdemòcrates reclamen al Govern que insti l’ONU a “facilitar tots els mecanismes de cooperació per crear un vast pont humanitari”

Ciutadans afganesos a l'aeroport de Kabul intentant fugir com poden.
Ciutadans afganesos a l'aeroport de Kabul intentant fugir com poden. AGÈNCIES

La situació que es viu a Afganistan és caòtica. La presa del poder per part dels talibans ha sumit el país, més encara després que el seu president toqués pirandó, en un estat colpidor, de descontrol total i d’acostament a la barbàrie. Davant del que ve, i després de veure’s ja el que s’ha vist, amb centenars de milers de persones mirant de marxar com poden del país, el Partit Socialdemòcrata (PS) demana que Andorra també faci sentir la seva veu en solidaritat amb la població afganesa.

A través de les xarxes socials, els socialdemòcrates han instat el Govern a acudir a les Nacions Unides (ONU), com han fet o faran altres estats, per reclamar a l’organització internacional que faciliti “tots els mecanismes de cooperació per crear un vast pont humanitari”. Les imatges que han transcendit aquest dilluns, de persones que es llançaven a la mort penjant-se d’avions enlairant-se abans que romandre al seu país, són aterradores.

“Ens solidaritzem amb el poble afganès i demanen que no s’abandoni la població que fuig de l’autoritarisme i la barbàrie”, ha proclamat el PS. En els seus missatges pels canals oficials de la formació, el PS recorda que “la població civil és sempre la més perjudicada en els conflictes bèl·lics i, especialment, les dones i les nenes”. De fet, els talibans hi tenen una obsessió malaltissa que ja s’ha començat a fer notar sols assumir el control del país.

“El règim talibà suposarà un greu retrocés en els seus drets i llibertats”, mantenen els socialdemòcrates en relació amb les dones i les nenes. I acaben clamant que “és urgent i necessària una acció humanitària multilateral, coordinada i efectiva”. Des que els Estats Units van anunciat a l’abril, amb la nova administració Biden, que abandonaven la seva missió a Afganistan, els insurgents han anat guanyant terreny fins arribar a assumir tot el poder que emana de Kabul.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending