Primera visita oficial al país de la nova cònsol dels Estats Units a Barcelona

Durant el viatge ha mantingut reunions amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Exteriors, Maria Ubach i han abordat com intensificar la cooperació ja existent en àmbits com els intercanvis formatius

Stana i Espot al despatx del segon.
Stana i Espot al despatx del segon.

La nova cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Katie Stana, ha visitat Andorra per primer cop. Durant el viatge, ha mantingut reunions amb el cap de Govern, Xavier Espot, i amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. Entre els aspectes abordats, assumptes on s’entén que tots dos països poden aprofundir en iniciatives de cooperació com ara els intercanvis acadèmics ja existents.

És la primera visita oficial d’Stana al Principat des que va incorporar-se al càrrec. Hi va accedir el passat 5 de gener, després d’una carrera de vint anys a legacions diplomàtiques com la de Pakistan, Itàlia, Turquia o Uruguai. Ara s’ha convertit en la cònsol general a Barcelona i aquest dilluns ha viatjat cap al Principat.

Durant la seva estada, la diplomàtica ha mantingut una reunió amb la ministra d’Exteriors. Segons s’ha informat des del consolat, han tractat de “com poden seguir col·laborant en l’esfera internacional en assumptes d’interès compartit, des dels intercanvis acadèmics fins a la cooperació per fer front als reptes globals”.

Maria Ubach Katia Stana
Maria Ubach i Katie Stana.

Posterioment, Stana s’ha trobat amb Espot. Totes dues parts han volgut posar en relleu “les excel·lents relacions entre els Estats Units i Andorra”, assegurant que “són el reflex dels valors que compartim, com la promoció de la democràcia i els drets humans a escala global”. Per la seva banda, el cap de Govern ha apuntat que “continuaré enfortint aquesta relació durant el nou mandat de la cònsol general”.

Etiquetes

Comentaris

Trending