Occitània i Andorra creen una comissió per treballar en l’acord de cooperació sanitària

El cap de Govern s’ha reunit amb Étienne Guyot a Tolosa de forma prèvia al VI Diàleg Transfronterer de l’octubre

Prefectura d'Occitània3
Prefectura d'Occitània3

El prefecte de la regió d’Occitània, Étienne Guyot, ha rebut aquest dimecres a Tolosa el cap de Govern, Xavier Espot. La trobada s’ha celebrat de forma prèvia al VI Diàleg Transfronterer de l’octubre, i s’ha fet balanç de l’evolució dels compromisos mutus derivats de l’anterior jornada, així com per traçar noves perspectives per a la cooperació entre ambdós territoris. De fet, s’ha estudiat el projecte d’acord de cooperació sanitària per signar-lo properament.

Tal com es van comprometre durant el darrer Diàleg Transfronterer amb la signatura d’una carta d’intencions, s’ha estudiat el projecte d’acord franco-andorrà de cooperació sanitària amb la voluntat de signar-lo properament. Els àmbits inclosos són la salut mental, la salut pública, l’oncologia, les cures intensives i la cooperació entre professionals d’aquest àmbit. De fet, s’ha creat una comissió mixta per a la seva implementació que es reunirà aviat.

La qüestió de l’accessibilitat i la resiliència climàtica de les vies viàries d’unió entre França i Andorra ha ocupat bona part de la trobada. D’una banda, s’han analitzat en l’acord ja en curs de millora de la ruta des de Tarascon-sur-Ariège. De l’altra, s’ha observat el nou conveni signat el 20 d’abril entre el govern francès i andorrà per millorar la viabilitat i la prevenció de riscos naturals a la ruta des dels Pirineus Orientals.

Ambdues parts també s’han emplaçat i han coincidit, finalment, en la necessitat de reforçar la coordinació dels serveis duaners i la lluita contra les xarxes de contraban.

Etiquetes

Comentaris

Trending