Nicaragüencs a Andorra reben amb malestar la designació del nou ambaixador

Es tracta d’un italià amb vincles familiars de dubtosa reputació que el 2009 va obtenir el passaport del país centreamericà i ara representa el govern de Daniel Ortega

Maurizio Gelli.
Maurizio Gelli. arxiu

La petita comunitat nicaragüenca a Andorra ha rebut amb malestar i indignació la designació per part del govern que presideix el controvertit Daniel Ortega d’un nou ambaixador per al Principat. Es tracta del ciutadà italià nacionalitzat nicaragüenc el 2009 Maurizio Gelli, que ja des de final de l’any passat té funcions de representació diplomàtica a Espanya. De fet, s’ocuparà dels afers amb Andorra des de Madrid.

Els pocs nicaragüencs que viuen a Andorra consideren que el Govern del Principat hauria de seguir en aquest cas les mesures i les decisions que ha anat adoptant la Unió Europea (UE) en relació amb les decisions que pren Ortega, que persegueix obertament aquells que no són de la seva corda política i que està gravant enormement els ciutadans del país centreamericà amb tributs que tot sovint es treu de la màniga i amb els quals pretén obtenir els ingressos que la comunitat internacional li ha anat tallant per les seves maneres de fer.

En aquest sentit, es demana que s’avaluï molt seriosament la necessitat d’atorgar o no les credencials necessàries perquè Gelli pugui desenvolupar la seva activitat a Andorra. I és que recorden els consultats que són alguns centenars els nicaragüencs als quals Ortega els ha retirat la nacionalitat simplement per ser opositors i, en canvi, està entregant passaports a “persones de dubtosa reputació” com podria ser el nou ambaixador de Nicaragua a Andorra.

A través de l’acord presidencial número 102-2023 publicat a ‘La Gaceta’ oficial nicaragüenca aquest dimarts, Ortega va designar Maurizio Gelli com a ambaixador extraordinari i plenipotenciari de la República de Nicaragua davant el Govern del Principat d'Andorra, en qualitat de concurrent amb seu al Regne d’Espanya. “El present acord pren els seus efectes a partir d’aquesta data”, és a dir, en data 27 de juny.

Maurizio Gelli va ser nacionalitzat nicaragüenc des de l'any 2009 i des d'aleshores Ortega l’ha nomenat en diferents càrrecs diplomàtics, tot i que la seva trajectòria representant el país data de l’any 2005 sota l'administració del difunt Enrique Bolaños. Maurizio és fill de Licio Gelli, un líder feixista vinculat a diversos episodis tempestuosos d’Itàlia, segons que indiquen mitjans nicaragüencs. Licio Gelli va morir el 2005 als 96 anys. Seguidor del moviment feixista de Benito Mussolini a la dècada de 1960 es va fer maçó i va fundar la lògia P2 el 1970.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending