Métayer serà la representant ‘andorrana’ al consell consular francès amb gairebé el 50% de vots

Tot just un 11% dels residents francesos inscrits van acudir a les urnes per escollir l’únic conseller al qual actualment el Principat té dret

Catherine Métayer en una recent aparició pública.
Catherine Métayer en una recent aparició pública. ARXIU

Catherine Métayer serà la representant ‘andorrana’ al consell consular francès. L’encara directora del Cor dels Petits Cantors ha obtingut pràcticament el 50% dels vots, obtenint un sufragi menys que els altres dos candidats junts. Si el vot presencial ja donava a Métayer una còmoda diferència, el telemàtic l’ha acabat de referendar tot i el millor comportament obtingut pels altres dos aspirants: Virginie Hergel i Philippe Noël.

El que està clar és que la participació ha estat molt baixa. Molt inferior presencialment que telemàticament. Tot just un 11% dels inscrits degudament van emetre el seu vot. Així, dels 2.491 ciutadans francesos residents al Principat registrats, només van emetre el seu vot per a una institució encara molt verda, 273. I vuit els sufragis van resultar ser blancs. De nuls no se n’ha comptabilitzat cap.

Jean-Claude Tribolet i un col·laborador de l'ambaixada custodiant l'urna.

Relacionat

Baixa participació en les votacions per triar representant al consell consular francès

Enguany, i a diferència del 2014, només es podia elegir un representant, atès la caiguda de residents francesos a Andorra, que fa que el Principat ja no pugui elegir els tres representants que tenia en la primera votació per a una institució consular creada el 2013. Hi havia, s’ha dit, tres aspirants. Métayer ha obtingut 132 vots (52 a l’urna presencial i 80 per la via telemàtica), obtenint així el 49,81% dels sufragis emesos.

Pel que fa als altres dos candidats, que com Metáyer van rebre més suport telemàtic que presencial, tot i que el suport percentualment va ser molt major, haurien obtingut en el cas d’Hergel 75 vots (53 i 22 respectivament) per un 28,3% del total i Noël, que ha estat conseller aquests sis anys de mandat, va recollir 58 sufragis (49 i 9) per a un total del 21,9% de les butlletes emeses, ja fos a l’urna o per internet.

Comentaris (2)

Trending