Baixa participació en les votacions per triar representant al consell consular francès

La davallada d’inscrits al registre ha fet que en els comicis d’aquest diumenge només s’hagi de triar un conseller; a falta de recomptar el vot telemàtic, pel vot a l’urna partia amb avantatge Catherine Metáyer

Jean-Claude Tribolet i un col·laborador de l'ambaixada custodiant l'urna.
Jean-Claude Tribolet i un col·laborador de l'ambaixada custodiant l'urna.

La baixa participació ha marcat les eleccions per triar el representant dels residents francesos al Principat al consell consular. Tot i que hi havia tria -tres aspirants per a un sol lloc- la desafecció per aquest organisme creat el 2013 sembla clara. O desafecció o que encara no està assentat entre la ciutadania francesa. Pels vots a l’urna, Catherine Metáyer era la clara favorita a aconseguir el lloc en joc.

Fins dimecres es va poder fer la tria a través del sistema telemàtic, segons fonts properes a l’ambaixada, 187 persones van optar per escollir representant a través d’internet. Presencialment, la xifra haurà estat similar o fins i tot més baixa. Poca gent s’ha desplaçat fins a la seu diplomàtica per dipositar la seva papereta. En principi, segons les fonts diplomàtiques consultades, és possible que el resultat definitiu no se sàpiguen fins aquest dilluns, quan es repassarà el vot telemàtic.

Els consells consulars van ser creats per llei del 22 de juliol del 2013 i les primeres eleccions es van dur a terme el 2014. A Andorra van ser escollits, Catherine Metayer, Philippe Noël i Jacques Carcy. Actualment hi ha més de 3.500 francesos residint a Andorra. Però la davallada d’inscrits ha fet que de gaudir de tres representants s’hagi passat a poder-ne triar un de sol. Amb la qual cosa, enguany, els qui ho han volgut, han hagut de triar entre Métayer, Noël o Virginie Hergel.

Si es té en compte el resultat obtingut en els vots a l’urna, la primera seria la clara favorita i el segon el perdedor més rotund. En tot cas, el vot presencial ha donat 52 vots a Metáyer, 22 a Hergel i 9 a Noël. Caldrà veure si la tendència es manté amb el vot telemàtic.

Etiquetes

Comentaris

Trending