Macron per via telemàtica (com a molt) i sense Letizia a la Cimera Iberoamericana

Fa dies que el Govern és conscient que el Copríncep francès no vindrà a la cita de Soldeu però s’hi ha anat insistint per intentar convèncer-lo de la necessitat de la seva assistència

Felip i Macron no coincidiran presencialment a Soldeu.
Felip i Macron no coincidiran presencialment a Soldeu. ARXIU

El Copríncep i president de la República francesa Emmanuel Macron no serà present, almenys no físicament, a la trobada de caps d’Estat i de Govern de la Cimera Iberoamericana que s’ha de celebrar a mitjan setmana vinent. El Govern fa dies que sap que el mandatari francès no vindrà al Principat però ha anat insistint deixant la porta oberta a la possibilitat d’una visita llampec i assegurant que per qüestions de seguretat es podria assumir. Macron, però, participarà a tot estar per via telemàtica.

Diverses fonts han assegurat per activa i per passiva que amb la mateixa insistència que des de Prat de la Creu i altres instàncies del Principat s’ha anat insistint als serveis del Copríncep de la importància d’una assistència presencial, amb la mateixa insistència s’ha deixat clar que no serà possible. I ara s’estan mirant de quadrar agendes i sistemes per fer possible que hi hagi almenys una petita, encara que sigui, intervenció per via telemàtica.

Com que al final les delegacions presencials són molt menors respecte de si hagués estat una cimera pre-pandèmia amb més d’una vintena de països representats físicament al Principat, tots els assistents estaran allotjats a Soldeu. De fet, aquest dimarts representants de la Casa Reial espanyola sota la coordinació de l’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, van tornar a ser al Principat, en concret a la localitat canillenca, per prendre mides.

Aquest cop, el rei Felip, que no tindrà l’acompanyament de Letizia, també s’estarà a Soldeu. Igual com el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que serà qui l’acompanyi aquesta vegada. Fa setmanes que s’estan fent treballs per garantir a Soldeu la seguretat de les persones que presencialment participin de la Cimera, que té com a epicentre el 21 d’abril, dimecres de la setmana que ve. Aquest dijous es farà una trobada dels ministres d’Afers Exteriors però és totalment telemàtica a excepció de la delegació d’Andorra i de la de la secretaria general iberoamericana.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending