Julissa Reynoso, de cap de gabinet de la primera dama a ambaixadora dels Estats Units a Andorra

D’origen dominicà, va estudiar a Harvard, Cambridge i Columbia, i prèviament havia estat la màxima representant de la legació diplomàtica a l’Uruguai i un càrrec al departament d’Estat

Julissa Reynoso.
Julissa Reynoso.

El president dels Estats Units ha nomenat els nous ambaixadors del país. Entre ells, està el màxim representant de la legació diplomàtica a Espanya que, de retruc, també fa les funcions de forma no presencial a Andorra. Julissa Reynoso ha estat l’escollida. El càrrec, però, encara haurà de ser ratificat pel Senat americà.

Reynoso té 46 anys i va néixer a la República Dominicana. Quan tenia set anys, es va traslladar als Estats Units on va viure al barri del Bronx, a Nova York. Va estudiar a les universitats de Harvard, Cambridge i Columbia.

La seva carrera política va començar el 2008, quan va participar en les primàries per la presidència dins del Partit Demòcrata de Hillary Clinton. Aquella cursa la va guanyar Barack Obama i durant la seva etapa a la Casa Blanca Reynoso va exercir l’advocacia en un gabinet jurídic.

El març del 2012 es va convertir en ambaixadora a l’Uruguai i, encara amb Obama a la Casa Blanca, va ser subsecretària adjunta de l’Oficina d’Afers de l’Hemisferi Occidental, dins del departament d’Estat -l’equivalent al ministeri d’Exteriors dins del govern americà-. Els darrers mesos havia estat cap del gabinet de la primera dama, Jill Biden.

Reynoso, si el Senat ho aprova, rellevarà Duke Buchan, que va abandonar l’ambaixada després de la derrota electoral de Donald Trump. S’espera que en les pròximes setmanes es validi la seva elecció i es traslladi a Madrid, des d’on també farà les funcions diplomàtiques per a Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending