Joan Barrera, nou alcalde de la Seu, remarca que vol “reforçar” la relació amb Andorra

El nou batlle alturgellenc permet els socialistes de Compromís recuperar el poder a la ciutat, tot i que sense majoria absoluta, i també es marca com a fita la construcció del nou hospital, sense oblidar el conveni amb el Principat per oferir atenció al de Meritxell

El nou consistori de la Seu d'Urgell.
El nou consistori de la Seu d'Urgell. Ajuntament de la Seu d'Urgell

Joan Barrera ha estat elegit nou alcalde de la Seu d’Urgell. El cap de llista de Compromís, la manca del PSC a la població, ha confirmat els pronòstics que s’apuntaven ja després de les eleccions municipals del 28 de maig. La manca d’acord entre Junts, Esquerra Republicana i la CUP ha donat via lliure al canvi de color en el consistori alturgellenc. En el seu discurs, ha defensat que s’ha de convertir la ciutat en la capital del Pirineu i en una referència per a tota Catalunya i ha remarcat la necessitat de “reforçar les relacions econòmiques amb Andorra”.

En el ple de constitució, Barrera ha rebut el suport dels vuit regidors del grup municipal de Compromís, mentre que els quatre de Junts per la Seu, els tres d’ERC i els 2 de la CUP han votat el seu propi cap de llista, Jordi Fàbrega, Francesc Viaplana i Bernat Lavaquiol, respectivament. D’aquesta forma, en no haver-hi cap candidat que hagi assolit la majoria absoluta, qui és investit alcalde, seguint el que marca la llei, és el representant de la llista més votada.

En el seu discurs, Barrera ha recordat que “aquest any celebrem el 900è aniversari de la mort de Sant Ot, el bisbe que va impulsar la construcció de la magnífica Catedral que avui tenim a la nostra estimada Seu”. Un temple que “es va construir a sobre d’un altre, l’impulsat pel bisbe Sant Ermengol”. I això li ha servit com a analogia del que vol fer en els quatre anys de mandat: “Hem de construir sobre el que ja està construït, sense destruir, amb un canvi tranquil i aprofitant tot l’impuls i esforç de tot el que s’ha fet en el passat”.

Joan Barrera en acudir a votar aquest matí.

Relacionat

El socialisme torna a guanyar a la Seu i Joan Barrera en serà l’alcalde

Un altre punt destacat en la seva presentació com a nou alcalde urgellenc ha estat l’aposta de fer de la Seu d’Urgell “la capital del Pirineu”. Així, ha defensat que “ha de ser tot un referent a Catalunya; una ciutat que generi respecte i admiració en tots els àmbits”.

En l’al·locució, ha fet dues referències a Andorra. La primera, per apostar de forma clara per “reforçar les relacions amb el Principat”. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que “bona part del futur econòmic de la Seu depèn d’estrènyer aquest vincle amb el nostre país veí amb qui ens uneix tants segles d’amistat i relacions”.

Un altre objectiu clau del mandat serà “fer realitat el nou hospital”, ja que “la comarca el necessita”. Això suposa “millorar els serveis, les especialitats i les freqüències de visita”, però no pas oblidar “aquest acord entre la Generalitat i el Govern d’Andorra” perquè el de Meritxell també ofereixi atenció que no pot fer-se a la ciutat i, d’aquesta forma, “evitar desplaçaments a Lleida i Barcelona”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending